Apnena barva

Apnena barvaPodjetje Zeleni zajec se ukvarja s prodajo izdelkov, namenjenih naravni gradnji in obnovi bivališč. Naša vizija je ponuditi človeku le naravne in okolju prijazne izdelke, ki ne uničujejo in škodujejo naravnemu habitatu ter njegovim prebivalcem. Ponujamo ekološka olja, voske in premaze, lepila, čistila, apnene barve ter druge izdelke.

Apnena notranja barva je 100 % naravna mineralna barva na osnovi uležanega gašenega apna in drugih naravnih primesi, ki deluje osvežujoče in s prijetnim vonjem po naravnem apnu. Apnena barva razkužuje stene, odlično deluje proti plesni ter povečuje higroskopičnost sten, s čimer uravnava vlažnost v prostoru. Nanašamo jo enostavno z valjčkom ali čopičem - kot druge barve.

Kaj je gašeno apno?

Gašeno apnoGašeno apno ali kalcijev hidroksid je brezbarven kristal ali beli prah, ki ga dobimo z žganjem apna v posebni peči. Imenujemo ga tudi hidrirano, gradbeniško ali parafinsko apno. Apnena barva je izdelana na osnovi gašenega apna.

Gašeno apno je odličen material za beljenje prostorov, saj je zanj značilna dobra prekrivnost, trdnost in belina. Uporablja se tudi za beljenje debel dreves - za preprečitev pokanja lesne skorje. Zaradi antimikrobnih lastnosti predstavlja gašeno apno tudi higienske in sanitarne ugodnosti za hlevske živali. Kamnite, zidane ali lesene grobe površine v skednju je težko očistiti, zato se v njih nabira prah, ostanki žuželk, odpadkov ter druga umazanija. Prevleka z gašenim apnom v tem primeru pomeni učinkovito in naravno sanitarno prevleko.

 

Ob tem se gašeno apno uporablja še za čiščenje odplak, pri zmanjšanju emisij CO2 v ozračju in pri zmanjšanju učinka tople grede, pri gradnji cest, za izboljšanje kakovosti tal, kot sestavina malte in ometa, kot naravni alternativni insekticid, gašeno apno se uporablja pri pripravi suhih mešanic za barvanje in okraševanje ter celo pri pripravi krem za odstranjevanje dlak in drugih pripravkov.

Apnena barva AUROApnena notranja barva - prednosti

Apnena notranja barva ima pred podobnimi izdelki številne prednosti:

  • apnena barva je 100% naravna, saj je narejena na osnovi gašenega apna in drugi naravnih primesi,
  • ne povzroča alergij,
  • apnena barva je kvalitetna in dolgo obstojna,
  • omogoča dihanje sten in svežino v prostoru,
  • zaznamujeta jo dobra prekrivnost in dobra oprijemljivost,
  • za apneno notrano barvo je značilna parapropustnost, kar pomeni, da sprejema odvečno vlago in jo oddaja, ko je to potrebno (s čimer uravnava vlažnost prostora),
  • omogoča zdravo in prijetno klimo v bivalnih prostorih,
  • gašeno apno ponuja naravno dezinfekcijo proti plesni.

Apnena notranja barva je zelo primerna za barvanje notranjih sten bivališč, pa tudi za zaščito (še posebej dekorativnih) zidnih in stropnih površin in spomeniških objektov. Apnena barva se uporablja povsod, kjer se v prostorih nahaja nekoliko bolj vlažen zrak.

Zeleni zajec | Apnena barva, gašeno apno, apnena notranja barva - povezave do naše spletne strani: