Infrardeči paneli za ekološko in zdravju prijazno ogrevanje


Infrardeči paneli so sodobna oblika ogrevanja, ki za segrevanje uporabljajo naravno energijo infrardečih valov. Za razliko od običajnih grelnih teles, ki ogrevajo zrak, infra paneli ne potrebujejo medija (zraka), ampak se toplota absorbira pri stiku. Infrardeči paneli pa segrejejo prostor enakomerno, ne prihaja do toplotnih razlik in zato infrardeče ogrevanje praktično ne pozna izgub. Takšno direktno ogrevanje je naravno in zdravo, poleg tega pa tudi zelo varčno. Ogrejte svoj dom z infrardečimi paneli. Cena ogrevanja bo z njimi bistveno nižja.

Infrardeči paneli in zdravje


ir paneli Infra paneli oddajajo infrardečo svetlobo, ki je del naravnega svetlobnega spektra brez zdravju škodljivega ultravijoličnega sevanja. Infrardeči paneli oddajajo spekter, ki se že dlje časa uporablja za zdravljenje, med drugim tudi za novorojenčke. Ker prodrejo v tkivo in ga ogrejejo previdno in enakomerno, so idealna izbira. Infrardeče ogrevanje tudi pomeni, da se izognete vsem negativnim posledicam klasičnega ogrevanja: ker ni toplotnih razlik, zrak ne kroži. Pri klasičnem ogrevanju se pod stropom nabere toplejši zrak, dviga se prah in alergeni; ker se zrak v prostoru suši, se vlaga nabira v stenah in lahko nastanejo plesni. Infrardeči paneli pa prostor enakomerno segrejejo, saj se toplota razprši po prostoru. Občutek imamo, kot da nas je obsijalo sonce, čeprav temperatura ni pretirano visoka. Tudi zato je smiselno preveriti, kako učinkoviti so infrardeči paneli. Cena ogrevanja je zanesljivo veliko nižja.

Za kakšne prostore je primerno infrardeče ogrevanje?


Infrardeči paneli so primerni za tako rekoč vse prostore: stanovanja, hiše, vikende, poslovne prostore, industrijske obrate, lokale, celo za lesene hiše, saj so požarno varni. Stroški so manjši že zato, ker infra paneli ne zahtevajo velike investicije v montažo, hkrati pa infrardeči paneli zasedejo malo prostora (lahko jih namestite celo na strop), vzdrževanje pa izjemno poceni. Zakaj bi torej oklevali, če lahko izberete zdravo in enostavno ogrevanje, ki ga nudijo infrardeči paneli. Cena zanje je ugodna, dolgoročno pa prinašajo velik prihranek.

infrardeči paneli