Letne pnevmatike - akcija prinaša ugoden nakup letnih pnevmatik Sava

Je prišel čas za menjavo pnevmatik in vas zanima, kje dobiti ugodne letne pnevmatike, npr. Sava? Akcija v Avtoservisu Zaverski prinaša ugodne cene pnevmatik - tako letnih kot zimskih. Pnevmatike predstavljajo edini stik vašega vozila s cestiščem. Zato je ključnega pomena, da redno preverjamo njihovo stanje in jih v primeru obrabe zamenjamo. Z obrabljenimi pnevmatikami se ni niti priporočljivo niti dovoljeno voziti. Manjši profil namreč povzroči, da tekalna površina ni več zmožna odvajati vode, zato je nevarnost ob vožnji v dežju toliko večja. Prav zato je treba tudi letne gume redno menjavati, pri tem pa paziti, da se ujemajo s premerom, ki ga podpira vaše vozilo.

Ne glede na to, ali kupujete letne ali zimske avtomobilske pnevmatike, naj bo zato vedno na prvem mestu kakovost gume in ne cena. Le kakovostne pnevmatike bodo namreč vam in ostalim udeležencem v prometu zagotovile varno in zanesljivo vožnjo.

Za nakup kakovostnih letnih pnevmatik pa ni vedno treba seči globoko v žep. V Avtoservisu Zaverski boste po ugodni ceni dobili tako vrhunske letne pnevmatike Sava in Dunlop kot tudi zimske gume vseh ostalih proizvajalcev pnevmatik.

Letne pnevmatike

Kdaj zamenjati letne pnevmatike - akcija ugodnih cen naj ne bo edini kriterij

Za razmislek o menjavi pnevmatik je čas takrat, ko je v njih nezadosten tlak, ko začutimo tresenje krmila ali zaslišimo nenavaden hrup v potniškem prostoru. Prav tako so poškodovane pnevmatike lahko vzrok za to, da naše vozilo zavija v eno stran, namesto da bi vozilo naravnost. Že samo eden od teh dejavnikov mora biti dovolj, da preverimo stanje pnevmatik in ugotovimo, ali je čas za nove.

Menjava pnevmatik pa je še posebej pomembna v zimskem času, ko je letne pnevmatike treba zamenjati za bolj prilagodljive zimske gume. Menjava letnih pnevmatik za zimske je pomembna predvsem zaradi vaše osebne varnosti ter varnosti ostalih udeležencev v prometu. Po zakonu je letne pnevmatike treba z zimskimi zamenjati 15. novembra, zimske z letnimi pa lahko zamenjamo 15. marca, vendar le če se je zima že dokončno poslovila. Spomladi in jeseni tako poteka tudi najbolj ugodna prodaja pnevmatik. Seveda pa so ugodne letne pnevmatike tudi v času, ko traja akcija. O tem vas lahko prepriča tudi naš cenik za letne pnevmatike. V njem se nahajajo letne pnevmatike Dunlop, Sava, Bridgestone, Debica in številne druge letne pnevmatike. Akcija pa se lahko nanaša tudi na celoletne in zimske pnevmatike.

Letne pnevmatike po ugodni ceni

Kako izbrati ustrezne letne pnevmatike (Sava) za vaš avtomobil

Letne pnevmatike se morajo ujemati s tipom vašega vozila, poleg tega pa morajo ustrezati indeksu nosilnosti (največja dovoljena obremenitev pnevmatike) in hitrostnemu razredu (največja dovoljena hitrost). Na vozilo lahko namestimo le tiste dimenzije pnevmatik, ki nam jih homologacija dovoljuje, medtem ko lahko hitrostni razred in nosilnost odstopata navzgor od navedene vrednosti. Pomembna je tudi starost avtomobilske gume, saj se lastnosti z leti slabšajo. Datum izdelave lahko ugotovimo z oznako DOT na bočnici letne gume, ki je sestavljena iz štirih številk - številka 0714 na primer pomeni, da je bila pnevmatika izdelana v 7. tednu leta 2014.

Tudi avtomobilske gume, izdelane pred več kot letom dni, so dobra izbira. Ustrezno skladiščenje namreč poskrbi, da tako zimske kot letne pnevmatike ohranijo svoje lastnosti in so ob predaji kupcu enakovredne tistim manjše starosti. Proizvajalci pnevmatik zagotavljajo, da pravilno skladiščena pnevmatika ne spreminja svojih lastnosti tudi do tri leta po izdelavi.

Akcija letnih pnevmatik, ki smo jo za vas pripravili v Avtoservisu Zaverski, vam prinaša številne popuste. Ker je višina popusta za vsako blagovno znamko drugačna, vam svetujemo, da obiščete našo spletno stran in preverite naš cenik za letne pnevmatike. Ponujamo vam tudi možnost, da letne pnevmatike kupite na obroke. Akcija pnevmatik je tako še ugodnejša.

Vabljeni.

POSEBNA PONUDBA - KOMPLET 4 PNEVMATIK IN 4 PLATIŠČ