Gradnja nizkoenergijske hiše je dobra dolgoročna naložba


Gradnja nizkoenergijske hiše
mora biti zelo premišljena in natančna. Za gradnjo morajo biti uporabljeni primerni materiali. Nizkoenergijske hiše vam omogočajo velike prihranke pri ogrevanju in hlajenju prostorov. Pri gradnji energijsko varčnih hiš je zelo pomembna izbira oblika objekta, ki mora biti enostavna in kompaktna. Pri gradnji nizkoenergijske hiše je potrebno upoštevati lokacijo oziroma lego objekta, da je izkoristek sončne energije čim večji. Na severni strani objekt ne sme imeti veliko odprtin, da se prepreči prekomerno segrevanje objekta. Okna in druge steklene površine morajo biti vgrajene na južni oziroma jugovzhodni ali jugozahodni strani. Prav tako je pri gradnji hiše pomembna prava izbira toplotne izolacije za nizkoenergijsko hišo, da so toplotne izgube čim manjše. Za ogrevanje in hlajenje nizkoenergijske hiše se uporabljajo toplotne črpalke, ki lahko delujejo na princip zrak-zrak, zrak-zemlja ali zrak-voda. Nizkoenergijska hiša se ogreva tudi s pomočjo rekuperacijskega sistema, ki hladen zrak dovaja v prostore, kjer se segreje in kroži po prostorih. Energetsko varčna hiša mora biti zgrajena tako, da je zrakotesna, saj lahko razne špranje in majhne nezaželjene odprtine povečajo toplotne izgube.

Gradnja nizkoenergijske hiše Z500

Pri gradnji nizkoenergijskih objektov je pomembna izbira pravih materialov


Toplotna prevodnost nizkoenergijske hiše je odvisna od gradbenih materialov, ki se jih uporabi za gradnjo. Pri zidanih nizkoenergijskih hišah je potrebna pri gradnji uporaba zidakov z majhno toplotno prevodnostjo. Je pa vseeno potrebno pri gradnji k zidakom dodati toplotno izolacijo, ki najbolj skrbi za nizko toplotno prevodnost. Če primerjamo zidano in leseno nizkoenergijsko hišo, so za isto toplotno prevodnost, pri leseni hiši stene tanjše, ker je les boljši izolator.

Energijsko varčne hiše Z500Nizkoenergijski objekti se ogrevajo z energijo iz obnovljivih virov


Nizkoenergijske zidane hiše so varčne in ekološke. Za ogrevanje nizkoenergijskih hiš se uporablja energija iz obnovljivih virov, ki je tudi najcenejša. Poleg toplotnih črpalk se za ogrevanje uporabljajo tudi solarni sistemi, ki učinkovito segrevajo sanitarno vodo. Ker se nizkoenergijske hiše ogrevajo z energijo iz obnovljivih virov, so prijazne okolju in ljudem.

Atrijske montažne hiše na ključ:https://www.vsi.si/z500si-inpro-23-doo/atrijske-montazne-hise-na-kljuc

CENA GRADNJE HIŠE

NOVOSTI V GRADNJI HIŠ