Yamaha FJR 1300 - tehnični podatki, ki prepričajo

Tehnični podatki Yamaha FJR 1300 so ena izmed prvih in takoj opaznih stvari, ki prepričajo. Omenjeni model ima tekočinsko hlajen 4-taktni motor, DOHC, ki je linijski 4-valjni in nagnjen naprej. Njegova prostornina je 1298 ccm, kompresijsko razmerje pa je 10,8 : 1. Največja moč motorja je 107,5 kW (146,2 PS) @ 8.000 obratov na minuto, največji navor pa 138,0 Nm (14,1 kg-m) @ 7.000 obratov na minuto. Sklopka je mokra spiralna vzmet z več diski. Ostali tehnični podatki Yamaha FJR 1300:

  • TCI sistem vžiga,
  • uplinjač - vbrizg goriva,
  • sistem podmazovanja - moker karter,
  • sistem menjalnika - konstanten, s šestimi prestavami za poskočno pospeševanje,
  • drsna sklopka za lažje prestavljanje v nižje prestave,
  • poraba goriva - 6,2 l/100 km,
  • priporočeno olje - Yamalube.
opis Yamaha FJR 1300 s tehničnimi podatki


Šasija je aerodinamična, vodljiva in narejena iz stabilnega ter lahkega aluminijskega okvirja v obliki diamanta. Sistem sprednjega vzmetenja so Upside-down teleskopske vilice (Ø 48 mm cev), zadnjega pa nihajna roka. Sprednje zavore imajo hidravlični dvojni disk premera 320 mm, zadnje pa hidravlični enojni disk premera 282 mm.


Tehnični podatki dimenzij Yamaha FJR 1300: skupna dolžina Yamahe FJR 1300, ki jo prodajamo, je 2230 mm, širina 750 mm, višina 1325 / 1455 mm. Višina sedeža je 805 / 825 mm. Medosna razdalja je 1545 mm, najmanjša oddaljenost od tal pa 130 mm. Rezervoar za gorivo ima prostornino 25 litrov, kar omogoča podaljšan užitek v vožnji, za olje pa 4,9 litrov. Njegova mokra teža je 289 kilogramov.


V nadaljevanju bomo razkrili ostale značilnosti omenjenega motornega kolesa. Prodamo vam Yamaha FJR 1300 (nove moto Yamaha z 0 prevoženimi km ter rabljene) in druge modele.


Yamaha FJR 1300 - opis ostalih značilnosti

Tehnični podatki Yamaha FJR 1300 niso edini, na podlagi katerih lahko priporočamo model. Gre za izjemno zmogljivo motorno kolo, ki je prepričalo že več tisoč voznikov po svetu, ne le pri nas. Strokovnjaki so v tem športno-potovalnem modelu ohranili vse Yamahine značilnosti, ki so med uporabniki cenjeni, jih nadgradili ter uspešno združili poskočnost in sposobnost udobnega premagovanja daljših razdalj. Yamaha FJR 1300 omogoča dinamične pospeške ter hkrati zagotavlja stabilnost in varnost na različnih terenih ob neprekosljivem udobju, ki ga omogočata tudi enostaven tempomat in nastavljiv vozni položaj. Vizir, oklep, sedež in krmilo so popolnoma nastavljivi, tako da jih lahko prilagodite svojim potrebam. Najvišja hitrost, ki jo motorno kolo Yamaha doseže, je 244,9 kilometrov na uro.

prodam Yamaha FJR 1300 z 0 km


Za večjo varnost prodajane Yamahe FJR 1300 poskrbijo tudi LED žarometi, pozicijske luči in zadnja luč ter preklopni sistem za preprečevanje zdrsa (TCS). Pogonski sistem je tih in čist, D-funkcija pa omogoča sproščeno ali bolj adrenalinsko vožnjo.
Test Yamaha FJR 1300 je pokazal, da bi v tem cenovnem rangu težko našli motorno vozilo boljše zmogljivost in z boljšimi tehničnimi podatki, v kar se je prepričalo več strokovnjakov.


Yamaha FJR 1300 - prodamo nove in rabljene modele

Na podjetje KMC se lahko obrnete vedno, kadar potrebujete nasvet ali kupujete motorna kolesa oziroma druga športna prevozna sredstva. Prodajamo Yamaha FJR 1300 z 0 prevoženimi km, v kolikor pa niste zainteresirani za novo vozilo, prodajamo tudi rabljene Yamaha FJR 1300 in druge modele (Yamaha mt 10 tracer idr.). Ob tem ponujamo tudi: kros motorje, skuterje, ATV, golf vozila, snežne sani, gumenjake in vodne skuterje ter nudimo bogat izbor dodatne opreme, čelad, očal, oblačil, škornjev, torbic, čepov za izpuh, pripomočkov za mazanje pletenice, orodij za vžigalno svečo, ščetk za čiščenje, gripov, merilcev tlaka in rezervnih delov - zračnic idr. Vabimo vas, da si celotno ponudbo ogledate na naši spletni strani.

AKCIJSKO ZNIŽANJE CEN ZA ZADNJE KOSE YAMAHA FJR 1300


Premalo tehničnih podatkov za Yamaha FJR 1300?

Več o opisu Yamaha FJR 1300 si lahko ogledate na spletni strani KMC, kjer so na voljo tudi navodila in prospekti, lahko pa tudi neposredno kontaktirate naše KMC strokovnjake. Ti so zmeraj pripravljeni pomagati, kot moto navdušenci pa lahko nudijo tudi uporaben nasvet. Kontaktirajte nas!