Izvenkrmni motorji za čolne

Poleg motociklov, štirikolesnikov in popolne motoristične opreme je v trgovini KMC že vrsto let na voljo tudi navtična oprema, kamor spadajo tudi izvenkrmni motorji. Tako kot pri motociklih je tudi na področju navtike izredno priljubljen motor Yamaha - z razlogom, seveda. Ti izvenkrmni motorji za čolne so se v svetu navtike izkazali za izjemno kakovostne, hkrati pa so cenovno dostopni, kar je vedno zmagovalna kombinacija. Oglejte si ponudbo na naši spletni strani ali se oglasite v moto trgovini na Dolenjski cesti v Ljubljani. Med različnimi izvenkrmnimi motorji boste zanesljivo našli takega, ki ga potrebujete.

Izvenkrmni motorji

Motor za čoln | Izbira in zakonodaja

Izvenkrmni motorji so motorji za čolne, ki so primerni tako za manjše kot velike čolne, uporabljajo pa se tudi na gumenjakih, kot pomožni motorji na jadrnicah, pozabiti pa ne smemo niti na sladke vode. Ko izbiramo izvenkrmni motor je treba vedeti, da se je okoljevarstvena zakonodaja na tem področju zelo zaostrila, zato se pred nakupom posvetujte z našim strokovnjakom. V splošnem pa lahko rečemo, da je pred nakupom treba vedeti predvsem to, kako močan motor za čoln potrebujete, pomembna pa je tudi njegova teža, saj ti dve dejstvi najbolj vplivata na vozne lastnosti čolna. Izvenkrmni motorji Yamaha brez dvoma spadajo med najboljše motorje za čolne, kupcu pa ponujajo pestro izbiro od najšibkejših do najmočnejših motorjev.

Izvenkrmni motorji | Dvotaktni i štiritaktni motorji za čolne

Kadar se odločamo za nakup motorja za čolne, poleg moči lahko izbiramo tudi med dvo- in štiritaktnimi motorji. Dvotaktni izvenkrmni motorji so nekoliko cenejši, njihova prednost pa je tudi v tem, da je vzdrževanje enostavnejše. Po drugi strani pa zahtevajo pripravo mešance goriva in olja, ki pri štiritaktnih ni potrebna. Slednji imajo tudi nekoliko nižjo porabo, po drugi strani pa je njihovo vzdrževanje zahtevnejše in so pri isti moči nekoliko težji. Kakorkoli že - pred nakupom se posvetujte z našimi strokovnjaki in se odločite na podlagi svojih potreb in želja. Ne pozabite: izvenkrmni motorji Yamaha so vedno prava izbira!

KMC | Navtična oprema, motor za čoln, vodni skuterji - povezave do naše spletne strani: