Motoristične čelade - obvezen del zaščitne motoristične opreme

Uporaba motoristične čelade je eden osnovnih ukrepov za zmanjšanje tveganja motoristov v prometu. Nositi jo morata tako voznik kot tudi njegov morebitni sopotnik. Pomembno je, da pri nakupu ne varčujemo, saj kakovostne moto čelade znatno dvignejo raven varnosti.


Morebiten padec lahko spremeni varnostne lastnosti čelade. Zato jo je treba v takšnem primeru čelado zamenjati. Popolnoma zanesljive in varne so namreč le neoporečne moto čelade.

PESTRA PONUDBA MOTO ČELAD PRIZNANIH ZNAMK

Moto čelade za različne priložnosti

Odločimo se lahko za različne vrste čelad. Čelada za motor je običajno odvisna od tipa motorja. Če vozimo predvsem cestne motorje, naj bo čelada čim bolj zaprta in čvrsta. Pri vožnji čoperja pa si lahko privoščimo tudi bolj odprte moto čelade, morda celo preprostejše, ki so bile značilne za motoriste izpred desetletij. Čelada za skuter je sicer cenejša, vendar pa tudi manj varna kot čelada za motor. Med posebne vrste spada motokros čelada, ki se tudi na videz precej razlikuje od vseh drugih.

Čelada za motor HJCČelada naj bodo varna in udobna

Pri izbiri moto čelade je torej v prvi vrsti treba upoštevati tip motorja, pa tudi našo izkušenost in razdalje, ki jih bomo opravili. Prav tako je prav, da se ob nakupu motoristične čelade zavedamo, da jo bomo najverjetneje uporabljali vsaj nekaj let.
Čelada za motor naj nudi čim večjo zaščito in tudi udobje, zato izberimo pravo velikost. Če potujete s partnerjem, si lahko omislite tudi čeladi, ki bosta omogočali medsebojno komunikacijo. Komunikacijsko opremo sicer lahko vgradite tudi naknadno.

Motoristične čelade, ki jih boste našli v ponudbi naše trgovine, so visokokakovostne, na voljo je več različnih priznanih znamk, kot sta HJC, Airoh, Kappa in IXS. Ponudba je pestra, zato smo prepričani, da se bo našla prava čelada za vaš motor.