Motoristične čelade pomembne za zaščito

Motoristične čelade so v prvi vrsti namenjene zaščiti glave v primeru padca z motorjem. Zaradi varnosti morajo tako čelade, še preden pridejo do voznika, opraviti veliko predhodnih testiranj, med njimi tudi atest homologacije, ki zagotavlja varnost motoristične čelade. Testiranja med drugim ugotavljajo, kakšen je prenos energije pri udarcih in odziv materiala glede na moč udarca. Prav tako testiranja zaznajo, kakšni udarci lahko povzročijo popuščanje čelade.


Sicer pa izbira primerne čelade ni pomembna le zaradi varnosti, pač pa se mora voznik v njej tudi dobro počutiti. Poleg tega je pri izbiri čelade treba upoštevati moč motorja, izkušenost motorista in seveda razdalje, ki jih opravlja. Motoristične čelade se namreč po kakovosti in obliki razlikujejo glede na profil voznika. Čelada za skuter je na primer precej drugačna od ostalih - za voznike teh motornih koles je priljubljena preklopna čelada.

Motoristične čelade
Motoristične čelade so sicer lite iz polikarbonata, največkrat pa imajo vgrajeno polnilo iz dveh ali več plasti polistirena.

Nolan čelade za čim večjo zaščito

Za KMC moto center je varnost voznikov na prvem mestu, zato motoristom ponujamo samo takšne motoristične čelade, ki pri padcih zagotavljajo visoko stopnjo varnosti. Na voljo imamo čelade za motor za izkušene voznike, ki potrebujejo motoristične čelade za visoke hitrosti in daljše proge, na voljo pa sta tudi čelada za skuter in preklopna čelada. Vse čelade so priznanih blagovnih znamk, ki jih odlikuje visoka kakovost. Takšne so tudi Nolan čelade, ki zagotavljajo zelo visoko raven varnosti in udobja.


Nolan so znane po varnosti in zanesljivosti, izdelane pa so po najnovejših standardih stroke. Ker Nolan čelade zagotavljajo vse, kar vozniki od nje pričakujejo, po priljubljenosti ostajajo v samem vrhu. Ne glede na tip motoristične čelade so tako prav Nolan čelade prava izbira za vse moto voznike. V KMC d.o.o. vam ponujamo številne kakovostne Nolan čelade za različne priložnosti - tudi najvarnejšo in najudobnejšo čelado Nolan n104. Seveda pa je na voljo tudi Nolan čelada za skuter.

Preklopna čelada - priljubljena kot čelada za skuter

Preklopna čelada je oblika motoristične čelade, pri kateri lahko odstranite oz. dvignete njen spodnji del, ki pokriva usta in brado. Preklopna je še posebej priljubljena kot čelada za skuter, saj omogoča, da motorist ob krajšem postanku enostavno dvigne spodnji del čelade in se naužije svežega zraka.

Preberi več tukaj.

Obiščite nas v našem salonu, kjer vam bomo pri izbiri čelade strokovno svetovali. Vabljeni tudi na našo spletno stran, kjer si lahko čelade, ki vam jih ponujamo, tudi ogledate.

KMC d.o.o. | Nolan čelade, preklopna čelada - povezave do naše spletne strani: