Čelada za motor - pri nakupu pomembna tudi velikost čelade

Kakovostna čelada za motor

 

Čelada za motor je zagotovo najpomembnejši del motoristične varnostne opreme. Tako pomemben del, da mora čelada za motor izpolnjevati določena varnostna merila in standarde. Brezskrbni užitki pri vožnji z motorjem so mogoči le, če se vozimo varno in če smo varno tudi zaščiteni.

 

Ponudba motorističnih čelad je izjemno bogata in raznolika, zato je težko izbrati pravo čelado. Za varnost je zelo pomembno, da čelada za motor čvrsto objame glavo motorista. Pomembno je, kako nam sede t.i. školjka čelade na glavo. Čelade, tudi istega proizvajalca, imajo za različne modele čelade povsem različne školjke. Pravo velikost čelade bomo najlažje izbrali, če bomo čelado preizkusili in jo na glavi pustili vsaj pet minut. V tem času bomo ugotovili, ali nam školjka čelade sede ali ne. Ko čelado po preizkusu snamete, na čelu ne sme pustiti rdečine. V kolikor čelada za motor tišči v predelu lic, to ni pomembno, saj se bo v tem predelu prilagodila.
Prevelika čelada za motor nam bo med vožnjo zastirala pogled, saj jo bo dvigovalo, tudi pihalo bo vanjo. Če bo velikost čelade premajhna, nas bo ta tiščala in povzročala bolečine na posameznih delih glave.

 

MOTORISTIČNE ČELADE

 

Vizirji za čelade poskrbijo za zaščito oči med vožnjo

Vizirji za čeladeSpletna trgovina KMC ponuja visokokakovostne motoristične čelade priznanih blagovnih znamk, kot so Airoh, Hjc in Kappa. Ponudba je pestra, zato smo prepričani, da se bo našla prava čelada za vaš motor. Ponudbo čelad pa dopolnjujejo tudi različni dodatki za čelade, kot so na primer vizirji.


Na voljo so prozorni dvižni (ti. flip up) vizirji za odprte – jet čelade, ki v osnovi nimajo vizirja. Vizir je odporen na praske in se preprosto namesti na vrh čelade, ki imajo kovinske čepe. Del ponudbe pa so tudi bubble vizirji za čelade v rumeni barvi, ki so narejeni iz polikarbonata in UV testiran. Ti vizirji so primerni za vse odprte čelade, ki imajo na vrhi kovinske čepe.  

Obiščite spletno trgovino KMC, kjer vas čakajo kakovostne in udobne motoristične čelade, ne spreglejte pa tudi ponudbe čelad za moped. Akcija pa prinaša še nižje cene. Vabljeni!

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Dolenjska cesta 242C
1000 Ljubljana
Delovni čas
PONEDELJEK - PETEK 9:00 - 19:00 | SOBOTA 9:00 - 13:00 | NEDELJE IN PRAZNIKI ZAPRTO
Spletna stran
E-pošta
01 428 75 90
051 30 20 20
Seznam fraz
čelada za motor, vizirji za čelade, velikost čelade, motoristične čelade akcija
ZEMLJEVID