Polnozrnati kruh s semeni

Polnozrnati kruh za zdravje


Polnozrnat kruh s semeniPolnozrnati kruh s semeni spada med najbolj zdrave vrste kruha. Vsebuje veliko vlaknin, ki so pomembne za spodbujanje prebave. Ima nizek glikemični indeks, zato po zaužitju v krvi ne pride do hitrega nihanja sladkorja in posledično do ponovnih napadov lakote v zelo kratkem času. Ker vas bo že majhna količina kruha nasitila za dlje časa, se polnozrnati kruh s semeni priporoča vsem, ki želite izgubiti kakšen kilogram. Polnozrnati kruh s semeni bo zavrl tek, a vam kljub temu dal veliko energije za vsakdanje aktivnosti. Po zaužitju se ne boste počutili povsem potolčeni, kakor se rado zgodi pri cenenih pekovskih izdelkih, ki povzročijo hiter dvig in hiter padec sladkorja v krvi. Zaradi nizkega glikemičnega indeksa je polnozrnati kruh s semeni priporočljiv tudi za sladkorne bolnike. Poleg vlaknin vsebuje tudi minerale in vitamine iz skupine B, ki skrbijo za zdravje črevesne flore. Polnozrnati kruh s semeni je torej zdrav in okusen prigrizek.


Ekološki kruh


Za polnozrnati kruh s semeni se uporabljajo različna nerafinirana žita: pira, kamut, rž, ječmen, proso, itd.. Kar nekaj izmed teh boste našli tudi v ponudbi pekarne Deveta vas. Ker se zavedamo, da so žita dandanes izredno onesnažena s pesticidi, jih odkupujemo samo od pridelovalcev, ki gojijo žita na ekološki način. Naš ekološki kruh je zaradi tega varen za uživanje in dober za vaše zdravje.


Polnozrnati kruh s semeni - recept


V pekarni Deveta vas pripravljamo polnozrnatie kruhe s semeni po tradicionalnih receptih naših babic in dedkov. Uporabljamo minimalno število sestavin in nobenih aditivov. Kruhu dodamo živo vodo, ki je po strukturi identična izvirski vodi, saj želimo kupcem ponuditi prvovrsten kruh. Polnozrnati kruh s semeni vas bo zaradi svoje pristnosti in naravnosti popeljal nazaj v romantično preteklost, ko je bil pomemben prav sleherni košček kruha. Pekli so ga z ljubeznijo, tako kot danes to počnemo v pekarni Deveta vas.


Pekarna Deveta vas | Polnozrnati kruh s semeni varuje vaše zdravje - povezave na našo stran: