Koruzni kruh pekarne Deveta vas

Rahlo sladek kruh iz koruzne moke se prileže k različnim namazom


Koruzna moka in kruhKoruzni kruh je zelo okusen in ga zelo radi uživajo jedci vseh starosti. Ker koruzna moka ne vsebuje glutena, jo je za izdelavo koruznega kruha potrebno zmešati z drugimi vrstami moke. V marsikateri pekarni za doseganje mehkosti uporabljajo nenaravne aditive, v pekarni Deveta vas pa smo do potankosti izpopolnili recept za pripravo koruznega kruha, s pomočjo katerega dosežemo želeno mehkost in kompaktnost kruha brez dodajanja škodljivih snovi.
Koruzni moko in koruzni zdrob (ekološke pridelave iz Prekmurja) poparimo že večer pred peko in mu šele zjutraj dodamo še pšenično moko, kvas, nejodirano morsko sol in živo vodo. Vitalizirana oz. živa voda upočasni delovanje kvasovk, zato testo vzhaja in zori bistveno počasneje, s tem pa se do potankosti razvijeta tudi njegov okus in vonj. Živo vodo dodajamo v vse naše izdelke, tudi v koruzni kruh in koruzno pecivo.


Koruzni kruh - zdrav pekovski izdelek


Koruzni kruh je zdrav, saj je bogat vir antioksidantov, ki zavirajo staranje. Vsebuje tudi magnezij, vitamin E in veliko beljakovin. S svojim delovanjem bo pozitivno vplival na vaše telo in počutje.
Kruh iz koruzne moke bodo z veseljem jedli vsi, ki sicer prisegajo samo na bel kruh in se težko odločijo za kruh iz drugih žit. Njegov okus je namreč zelo blag, rahlo sladek in se prileže k številnim prilogam in namazom, tako sladkim kot tudi slanim. Koruzni kruh bodo z veseljem jedli tudi otroci. Ker je ta kruh nekoliko trši in po strukturi zelo kompakten, vas bo hitro nasitil. Hlebček koruznega kruha ohrani svežino zelo dolgo, precej dlje od ostalih vrst kruha.
Poskusite odličen koruzni kruh iz pekarne Deveta vas, ki ga odlikujeta izvrstna aroma in čudovit vonj. Zaradi dodatka žive vode bo deloval kot balzam za vaše telo. Prepričani smo, da boste že po nekaj grižljajih spoznali, da gre za zares poseben kruh.

Pekarna Deveta vas | Okus koruznega kruha je všeč tako otrokom kot odraslim - povezave na našo stran:

  • Koruzni kruh
  • Kruh iz koruzne moke
  • Koruzni kruh zdrav
  • Koruzno pecivo