Induktivni senzorji - približevalna stikala nepogrešljiva v industriji

Induktivni senzorji so gradniki nekontaktnih stikal. Uporabljamo jih v avtomatiki in profesionalni elektroniki za merjenje razdalj, razpoznavanje kovin in krmiljenje akumulatorjev. V primerjavi z mehanskimi stikali ponujajo idealne pogoje: delo brez dotika in obrabe, visoke preklopne frekvence in natančnost. Poleg tega so induktivni senzorji neobčutljivi na vibracije, prah in vlago. Na ta način zagotavljajo zelo širok spekter uporabe.


Induktivni senzorji so konstruirani v treh stopnjah: oscilator, stikalna stopnja in izhodna ojačevalna stopnja. Oscilator proizvaja magnetno polje, ki izžareva skozi aktivno ploskev senzorja. Ko se pred senzorjem pojavi kovinski predmet, se oblika in velikost polja spremenita. Senzor zazna spremembo in preklopi polprevodniško stikalo ali ustvari tokovni impulz, katerega velikost je odvisna od razdalje med predmetom in senzorjem. Induktivni senzorji omogočajo zaznavo predmeta oddaljenega največ 60 mm.
Induktivni senzorji ne potrebujejo vzdrževanja, za brezhibno delovanje je potrebno upoštevati naslednje: aktivna ploskev in prostor okoli nje ne smejo biti obložene ali založene s kakršnimkoli materialom.

induktivni sezorji

KOVIČENJE

Kapacitivni senzorji zaznavajo in štejejo objekte ter nadzorujejo nivoje tekočin

Kapacitivni senzorji so konstruirani podobno kot induktivni. Osnovna razlika je RC oscilator, ki seva skozi aktivno ploskev električno polje. Ko približamo aktivni ploskvi poljuben predmet, ki ima dielektrično konstanto občutno večjo od zraka, se kapacitivnost oscilatorja spremeni, kar izzove osciliranje oscilatorja. To zazna stikalna stopnja, ki izvede preklop na izhodu senzorja. Sprememba kapacitivnosti odvisna od naslednjega:
- oddaljenosti medija od aktivne ploskve ter
- velikosti medija in dielektrične konstante medija.
Kapacitivni senzorji so namenjeni za zaznavanje objektov, štetje objektov in za nadzor nivojev tekočin, kot so voda, olja, kisline, in drugih materialov. Kapacitivni senzorji so na voljo v različnih dimenzijah v plastičnem ali kovinskem ohišju.

V podjetju VIAL Automation na področju varnostno senzorskih sistemov nudimo izdelke priznanih proizvajalcev, kot sta CONTRINEX in Baumer. Induktivni in kapacitivni senzorji imajo visok standard in najvišjo kakovost. Induktivni senzor pa odlikuje tudi ugodna cena. Prodaja senzorjev še nikoli ni bila tako enostavna.
Obiščite nas.

induktivni sezorji

NUDIJO TUDI ULTRAZVOČNO ZAŠČITNO CELICO