V&D ZLATO

Več kot zlato. V&D ZLATO

Pošlji povpraševanje

Investicijsko zlato – zanesljiva investicija, ki zagotavlja ohranitev vrednosti denarja


Investicijsko zlato zagotavlja finančno varnost, ki izhaja iz njegove neodvisnosti od gibanja posameznih valut, položaja držav, njihove produktivnosti in kreditne sposobnosti. Gospodarski in politični dogodki sicer lahko vplivajo na ceno zlata, kljub temu pa investicijsko zlato ohranja vrednost in dostopnost.

Tudi v zahtevnih gospodarskih razmerah v svetu je investicijsko zlato mogoče dobro unovčiti.

Investicijsko zlato lahko kupite pri različnih uradnih ponudnikih zlata in naložb, v bankah in pri posameznikih, kjer so vam na voljo zlati izdelki, kot so zlate palice, zlati naložbeni kovanci različnih kovnic in priložnostni zlati kovanci oziroma tematske zlate kartice.

Če imate morda doma kovance iz vsaj 90 odstotkov zlata, ki so bili kovani po letu 1800, vas bo zagotovo razveselilo, da tudi ti sodijo med investijsko zlato.

kam investirati

Nakup investicijskega zlata v Sloveniji ponuja mnogo različnih ponudnikov, zato vam svetujemo, da se pri izbiri obrnete na izkušene svetovalce, ki vam bodo znali primerno svetovati, kam investirati.

Investicija v zlato namreč zahteva veliko previdnosti in premišljenosti. Izkušeni strokovnjaki morajo ves čas slediti gibanju cen zlata, saj ta ves čas niha, da lahko prepoznajo pravi trenutek za nakup zlata. Vsi sledijo vodilu, da je investicijsko zlato najbolje kupiti takrat, ko cena pada, in prodati takrat, ko cena narašča.

Priporočljivo je tudi, da se nakupi izvršijo večkrat, v manjših zneskih in v različnih trenutkih. Le tako si namreč lahko zagotovite mešani oziroma povprečni tečaj. 

Investicijsko zlato

Nakup zlata investicija, ki zahteva skrben in premišljen posvet s strokovnjakom

Pri nakupu naložbenega zlata je treba spremljati finančni trg za investicijsko zlato in se posvetovati s prodajalci oziroma strokovnjaki na tem področju. Investicija v zlato namreč zahteva nekaj več pozorosti in sledenje določenim nenapisanim pravilom. Na gibanje cene zlata vplivajo različni dejavniki in upoštevati je treba prav vsakega od njih.

Ključno izhodišče za določitev cene zlata sta trenutna borzna cena zlata in čistina starega zlata. Naprej se izdelek stehta, nato pa se s pomočjo posebne kisline določi čistina. Naložbeno zlato je čistine 999,9 oz. 24 karatov, kar je največja možna čistina, ki jo je mogoče proizvesti.

Osnovna utežna mera za zlato je ena čista unča zlata, ki znaša 31,10 grama. Končna cena za odkup pa je odvisna od ponudnika oz. njegovih postavk glede kakovosti zlata.

Ceno zlata določa svetovni trg na osnovi ponudbe in povpraševanja in se dnevno spreminja – cena zlata raste in pada s tendenco dolgoročne rasti. Na ceno za gram zlata lahko med drugim vplivajo gospodarski in politični dogodki, vendar njegova vrednost in dostopnost ostajata neodvisni.

Zlato je tako tudi v času gospodarskih kriz ohranilo svojo vrednost, zato je investicija v zlato še danes priljubljena, saj velja za pametno in varno maložbo v prihodnost.

investicija v zlato