V&D ZLATO

Več kot zlato. V&D ZLATO

Pošlji povpraševanje

Varčevanje za pokojnino je odgovornost vsakega posameznika


Se zgrozite, ko slišite stavek: »Varčevanje za pokojnino?« V Sloveniji smo še vedno navajeni računati na državno pokojnino. Žal pa se z negativno demografsko sliko in nižjimi vplačanimi prispevki tudi izplačilo pokojnin na dolgi rok niža. Zaradi tega je nujno poskrbeti za svoje lastno varčevanje za pokojnino.

V številnih državah je to že uveljavljen način skrbi za starost, saj se ljudje zavedajo, da z državno pokojnino ne bodo mogli nadaljevati z življenjskim stilom, ki so ga navajeni. Varčevanje za pokojnino naj bi začeli čim prej, nikoli pa zanj ni prepozno. Izvesti ga je možno na več načinov, med katerimi ima vsak svoje zakonitosti. Glede na vaš karakter in izkušnje s finančnimi zadevami pa izberete tisto obliko, ki vam zbuja največ zaupanja.

oblike varčevanja


Varčevanje denarja ni najboljše, druge oblike varčevanja ponujajo večji donos

Ob skrbi za prihodnost najprej pomislimo na varčevanje denarja. Tako smo pač vzgojeni, saj tradicionalne »šparovne knjižice« zlepa ne bomo pozabili. Kdo se ne spomni prvega šparovčka v obliki pikapolonice, ki smo ga kot otroci prejeli na banki!

Toda v zadnjem obdobju so obresti tako nizke, da se varčevanje ne izplača. Slednje tako sploh ni več smiselno, saj se na dolgi rok spreminja v izginjanje denarja. Posesa ga inflacija, ki zaradi višjih cen in manjše vrednosti denarja velja za sovražnika vseh varčevalcev. Že pri nižjih stopnjah je nezaželena, pri desetodstotni inflaciji, kot je sedaj, pa se lahko resno vprašamo, če in zakaj bi sploh še varčevali v denarju.

Obstajajo še drugačne oblike varčevanja, ki jih večina ljudi najbrž ne povezuje z varčevanjem v smislu »šparanja«, ampak bolj z naložbami. Gre pa za enak namen: akumuliranje sredstev in njihovo plemenitenje skozi čas, da se dolgoročno poveča njihova skupna vrednost. V Sloveniji smo tovrstne produkte bolj pogumno začeli uporabljati šele po osamosvojitvi, v tujini pa imajo bogato tradicijo.

Gotovo veste, da so v zahodnih državah vlagali že pred več stoletji. Tisti, ki so denimo v Angliji vložili denar v železnice ali v Vzhodnoindijsko družbo, so postali milijonarji. V ZDA pa so vlagatelji, ki so kupili zemljišča v času delitve parcel na Manhattnu, na dolgi rok svoj vložek potisočerili. Seveda je vedno lažje gledati nazaj in se spraševati, zakaj nismo imeli dovolj poguma za odločitev za naložbe.

Odgovor je jasen: denar na računu je še vedno denar, tudi če ga je nekaj manj. Vložek v vrednostne papirje ali zemljo pa je manj oprijemljiv, pa tudi njegova vrednost niha skozi čas. Obstaja pa tudi naložba, ki je večna: to so plemenite kovine, zlasti zlato. Njegova vrednost je stabilna, poznamo ga vsi.

varčevanje denarja

Ustrezna alternativa je varčevanje v plemenitih kovinah

Varčevanje v plemenitih kovinah je torej opcija, o kateri velja razmisliti, če ste nezaupljivi do vlaganja ali če raje vzdržujete naložbeni portfelj z nizkim tveganjem. V preteklih letih sta bila zlato in srebro primerni izbiri za varni naložbi, ki vlagateljem nudijo stabilnost v primeru gospodarske krize.

Ker zlato in srebro nista predmet nikakršnega političnega ali administrativnega vplivanja vlad, jima to omogoča ohranjanje njune vrednosti. Tudi, ko gospodarstvo pade v krizo in se začnejo gospodarske razmere slabšati, vrednost plemenitih kovin večinoma ostane enaka ali ob določenih priložnostih celo naraste.

Tudi naložbe v plemenite kovine so lahko mesečne. Delujejo na podlagi mesečnih vplačil, ki so lahko zelo nizka. Podjetje V&D se ukvarja z naložbami v zlato in vam ponuja produkt Zlati šparovec, kjer lahko mesečno prispevate že od 50 evrov dalje.

Tako si dolgoročno zagotovite akumulirano vrednost naložbe v zlato, ki jo lahko kadarkoli vnovčite. Plemenite kovine odlikuje visoka stopnja likvidnosti. Za svojo brezskrbno starost in varnost vaših najbližjih izberite Zlati šparovec pri podjetju V&D zlato iz Trzina.

varčevanje v plemenitih kovinah