V&D ZLATO

Več kot zlato. V&D ZLATO

Naložbeno zlato je odlična investicija, saj je varno, likvidno in donosno


Naložbeno zlato je relativno varna oblika varčevanja. Kot takšnega ga dela več faktorjev. Denimo to, da vrednost naložbenega zlata v povprečju konstantno raste. Povpraševanje je neomejeno, medtem ko je ponudba omejena. Zaloge te plemenite kovine, ki jih bo še mogoče izkopati, so namreč zelo omejene. Hkrati pa z nakupom poskrbite za nekakšno varnost pred inflacijo.

nakup naložbenega zlata

Varčevanje denarja je v časih inflacije manj smiselno od vlaganja v naložbeno zlato

Kot smo že omenili, je ko kupite zlato, nakup varen. To namreč ne bo izgubilo svoje vrednosti, medtem ko je varčevanje drugih dobrin veliko bolj odvisno od dogajanja na trgu. Na ostale naložbe namreč odločilno vplivajo inflacije, vojne, naravne katastrofe in podobno.

Varčevanja denarja je, na primer, med deflacijo smiselno, saj ga boste imeli na koncu več, kot na začetku. V času inflacije pa varčevanje denarja ni pretirano smiselno, saj njegova vrednost takrat hitro pada. Na kripto valute izredno vplivajo različni nemiri in dogajanje po svetu, enako velja za različne delnice. Če nalagate v nepremičnine, pa ste močno odvisni od nepremičninskega trga. Medtem pa vrednost zlata ostaja bolj ali manj enaka, ne glede na to, kaj se dogaja znotraj države in po svetu.

Ko govorimo o zlatu, se nakup vedno splača, saj tudi povpraševanje po njem vedno ostaja. Ko je doma in v svetu blaginja, se slednje nakupuje predvsem v obliki dragocenosti, kot so nakit, ure in podobno. Kadar pride do takšne ali drugačne krize, pa se mnogi odločajo za nakup naložbenega zlata. Enako velja tudi takrat, ko pride do inflacije.

zlato nakup

Zlato: nakup vas ne bo dodatno udaril po žepu

Še ena velika prednost je ta, da vas tovrstne naložbe ne bodo stale nobenega dodatnega denarja. Pri kreditih, ki jih boste najverjetneje potrebovali, če boste vlagali v nepremičnine, vas bodo udarile po žepu obresti. Kasneje pa se vam lahko zgodi, da boste morali plačati še davek na nepremičnine. Sploh, če bo ta resnično prišel v veljavo, kot se politiki že dolgo pogovarjajo. Če se boste odločili za varčevanje denarja, boste morali, če se vam bo nabralo veliko obresti v dobro, plačati davke. Če se boste odločili za nakup naložbenega zlata, pa vam od dobička ne bo potrebno plačevati nobenih davkov.

Pri nakupu namreč ne plačate DDV-ja. Prav tako vam pri prodaji ni potrebno plačati davka na kapitalski dobiček. Še dodatna prednost je, da se dohodek, ki bi ga dobili od naložbenega zlata, ne bo štel v dohodnino.


Nakup naložbenega zlata prinaša številne prednosti

Če povzamemo, vam bo nakup naložbenega zlata prinesel kar nekaj prednosti.

  • Ima zelo ugodno razmerje med varnostjo, donosom in likvidnostjo.
  • Zanj ne boste plačevali nobenih davkov. Prav tako se boste davkom izognili pri prodaji le-tega, pa tudi pri morebitnih zaslužkih oziroma dobičkih.
  • Je izredno ugodna investicija v času inflacije, saj ves čas bolj ali manj ohranja svojo vrednost.
  • Njegova vrednost se v času kriz pogosto celo poveča.
  • Povpraševanje po tej plemeniti kovini je konstantno in ves čas raste, medtem ko je ponudba omejena.
  • Nakup je odlična priložnost za razprševanje premoženja.


Seveda pa morate naložbeno zlato, če želite, da bi resnično imeli vse te prednosti, kupiti od uveljavljenih prodajalcev, ki poslujejo transparentno in kjer veste, da bo vaše premoženje na varnem.

varčevanje denarja

Zakaj se odločiti za vlaganje v zlato pri podjetju V&D ZLATO?

Podjetje deluje že vse od leta 2009. Že od leta za tem, torej od leta 2010, pa jih bonitetne hiše uvrščajo med tiste, ki so v Sloveniji med najbolj zanesljivimi. Edino zlato, ki ga kupujejo in prodajajo, je investicijsko oziroma naložbeno zlato v fizični obliki. Le-to prihaja iz kovnic, ki se ponašajo s statusom good delivery. To pomeni, da ima žlahtna kovina, vedno točno določeno stopnjo čistosti in mase. S kovnicami imajo tudi direktno povezavo.

Naložbeno zlato, ki ga boste nabavili pri njih, bo varno spravljeno. Odsvetuje se namreč, da bi ga imeli kar doma, saj bi tako po nepotrebnem tvegali, da do njega pridejo kakšni nepridipravi. V podjetju vse plemenite kovine shranjujejo v izredno varnih sefih znotraj Slovenije. Poleg tega je to še dodatno zavarovano pri zavarovalnicah.

Vse zlato, ki ga hranijo v imenu strank, je dejansko tudi formalno v lasti le-teh. Te namreč za vsak svoj nakup dobijo račun, z natančnim zapisom o tem, za kakšen znesek gre, po kakšni ceni so zlato nabavile in za kakšno količino gre. Če bi se torej s podjetjem kaj zgodilo, npr. da bi šlo v stečaj, kar je malo verjetno, saj so že dolgo izjemno uspešni, naložbeno zlato strank ne bi šlo v stečajno maso. Ostalo bi torej v njihovi lasti – lastni strank.

inflacija in krediti