V&D ZLATO

Več kot zlato. V&D ZLATO

Inflacija – varčevanje v zlatu boljša naložba od varčevanja denarja


Inflacija preprosto povedano pomeni, da denar izgublja vrednost in da lahko za enako nominalno vrednost denarja dobimo čedalje manj dobrin. Razvrednotenje denarja zaradi večje količine denarja, ki pride v obtok – v zadnjem letu predvsem zaradi ogromnih količin finančnih podpor in nadomestil – viša cene vsakdanjih dobrin, kar najbolj občutijo potrošniki.

Inflacija še zlasti močno škodi ljudem, ki varčujejo zgolj v denarju. Nekateri se zaradi relativne stabilnosti cene zlata v primerjavi z denarjem odločijo za investiranje v zlato – povečano povpraševanje pa poviša njegovo vrednost, kar je dobra novica za vlagatelje in varčevalce.

Zlato in druge plemenite kovine ostajajo boljša naložba kot varčevanje denarja, saj ohranjajo in plemenitijo vaše premoženje, naraščajoča oz. trajajoča inflacija pa utegne njihovo vrednost še dvigniti.

investiranje v zlato

Investiranje v zlato za boljšo prihodnost – kljub inflaciji

Na vprašanje, zakaj je treba varčevati, je odgovorov kar nekaj. Varčujemo lahko za pokojnino, za otroke in vnuke, za zdravstveno oskrbo, za nakup nepremičnine ter za nepredvidene dogodke.

A zakaj ravno varčevanje v zlatu? Naložbeno zlato ima ugodno razmerje med varnostjo, donosnostjo in likvidostjo. Za investicijsko zlato je značilna visoka stopnja varnosti, še posebej, če ga primerno hranimo. Visoka je tudi stopnja likvidnosti zlata – zlato lahko namreč kadar koli spet zamenjamo za navaden denar, zato zlato odlikuje tudi interesantna stopnja donosnosti.

Zlato je priljubljena naložba tudi ker ni obdavčeno. Ko ga kupimo, ne plačamo DDV-ja, ko ga prodamo ne plačamo davka na kapitalski dobiček, prav ne gre v dohodnino. Ker ves čas ohranja realno vrednost, je odlična zaščita pred inflacijo.

zlato

Premišljeno in jasno zastavljeno investiranje v zlato

Za nakup naložbenega zlata je potrebno odlično poznavanje finančnih trgov, zaradi česar se je pred investicijo dobro posvetovati s prodajalci oziroma strokovnjaki na tem področju.

Med njimi so tudi premoženjski svetovalci podjetja V&D ZLATO d.o.o., ki vam bodo z veseljem predstavili aktualnosti o ekonomskih, gospodarskih in finančnih razmerah, obenem pa vas bodo seznanili s tveganji in stroški, a tudi s priložnostmi, ki jih nosi s seboj naložba v zlato.

Možnosti, kje in kako kupiti naložbeno zlato, so neomejene. Različni uradni ponudniki zlata in naložb, banke in številni posameznik ponujajo zlate izdelke, kot so zlate palice, zlati naložbeni kovanci različnih kovnic in priložnostni zlati kovanci oziroma tematske zlate kartice. Kot naložbeno zlato pa štejejo tudi kovanci iz vsaj 90 odstotkov zlata, ki so bili kovani po letu 1800.

investiranje v zlato

Mesečno varčevanje v zlatu – ZLATI ŠPAROVEC

Mesečno varčevanje v zlatu V&D ZLATI ŠPAROVEC je bilo razvito z namenom, da bi strankam lahko ponudili transparenten, cenovno ugoden, udoben, fleksibilen in učinkovit način kupovanja fizičnega zlata že za zelo nizke mesečne zneske.

Mesečno varčevanje v zlatu omogoča spreminjanje višine mesečnega vplačila v produkt V&D ZLATI ŠPAROVEC vsak mesec. Kadarkoli je možno varčevanje v zlatu začasno zamrzniti in ga po nedoločenem času nadaljevati.

Kadarkoli je možno do tedaj privarčevano zlato prodati in nadaljevati z varčevanjem ali pa varčevanje v zlatu začasno zamrzniti. Varčevanje v zlatu nima skritih stroškov. Večkratni (mesečni) nakupi investicijskega zlata so namenjeni stranki, ki želi z varnimi naložbami doseči svoje dolgoročne finančne cilje.

varčevanje v zlatu


ZV&D ZLATI ŠPAROVEC  prinaša številne prednosti

Da je investicija v zlato boljši način varčevanja od varčevanja v denarju, vam bodo povedale naslednje vrstice. Prednosti, ki jih prinaša V&D ZLATI ŠPAROVEC, so naslednje: 

- nakup fizičnega zlata s statusom Good delivery,

- zlate ploščice gramatur od 1 do 50 gramov,

- nakup enkrat mesečno,

- avtomatično preka SEPA sistema direktnih bremenitev,

- minimalni znesek nakupa znaša 50 €,

- zaradi edinstvenega sistema kupovanja je cena za gram lahko tudi več kot 15% ugodnejša od posamičnega nakupa enogramske ploščice,

- zlato se hrani v visoko varovanih in zavarovanih sefih v Sloveniji,

- notarski popis sefov enkrat letno

- tekom varčevanja možnost prevzema fizičnega zlata (vsaj 50 g),

- zlato lahko kadarkoli spet prodate in pridete do denarja, ko ga potrebujete,

- za vsak nakup zlata prejmete račun in obvestilo o stanju hranjenega zlata (zlato je vaša last),

- 100% pokritost v fizičnem zlatu,

- nizki in transparentni stroški.


Dodatne prednosti pa so tudi:

- mesečni nakup zlata ni obvezen,

- ni administrativnih stroškov in stroškov upravljanja ter da

- ni skritih stroškov.


Poleg tega imamo tukaj tudi cost average effect, kar pomeni, da si z rednim mesečnim kupovanjem zlata  ob nihajoči ceni zlata lahko bistveno zvišate donosnost.

Če zaradi vse višje inflacije razmišljate o nakupu investicijskega zlata, potem je mesečno varčevanje v zlatu V&D ZLATI ŠPAROVEC prava izbira za vas.

zlati šparovec