Vrtni ribnik – izgradnja ribnika in oprema za ribnike ter priprava vode za ribnik za naš najlepši ribnik

Izdelava vrtnega ribnika nam vzbudi kreativnost in veselje. Pravilno postavljen in oskrbovan vrtni ribnik nam je lahko v veliko veselje. Pravilna postavitev, izgradnja ribnika v prostoru, ustrezna oprema za ribnik in pravilna ribniška tehnika so tisti elementi, ki nam dajejo dodatno kreativnost,  nas lahko razveseljujejo, sproščajo in nam dajejo košček narave v naši neposredni bližini.

 

V Tukano centrih je na voljo tudi vse za hišne ljubljenčke: hrana za pse, oprema za pse, igrače za mačke, hrana za papige, akvarijske ribice, hišni ljubljenčki, glodavci, oprema za ribnike, hrana za ribe v ribniku, akvariji in še mnogo več!

 

Izdelava vrtnega ribnika, priprava vode za ribnik, ribniške rastline, ribniške ribe

Najbolj pomembna za vzpostavitev biološkega ravnotežja je priprava vode za ribnik kar nam najbolje omogoča primerna oprema za ribnik.

Najbolj primeren  čas, da vrtni ribnik napolnimo z vodo, je jesen. Jesen je namreč tudi najboljši čas za sajenje. Ribniške rastline, trajnice se v tem letnem času lažje ukoreninijo, preko zime počivajo in nas že prvo pomlad razveselijo z bujno rastjo in cvetenjem.

Priprava vode za vrtni ribnik je enostavna, če se držimo določenih pravil. V vrtni ribnik natočimo vodovodno vodo, saj je v večjem delu Slovenije le ta najbolj primerna, da ribniške rastline lepo uspevajo.

 

Vrtni ribnik: izdelava vrtnega ribnika zajema natančno pripravo vode

Izdelava vrtnega ribnika: priporočamo, da v vodo dodamo sredstvo, ki nevtralizira klor in morebitne škodljive snovi iz vodovodne vode. To sredstvo omogoča, da se določeni organizmi kot so žuželke, polži, ter plankton naselijo že v zelo kratkem času, ne da bi jih čista vodovodna voda ubila ali poškodovala. Ker pa sama voda ne omogoča takojšnjega biološkega ravnovesja, je zelo pomembno da vrtni ribnik naselimo koristne nitrifikacijske bakterije, ki pomagajo razkrajati organske odpadke in tako pripomorejo k pravilnemu ravnovesju ribnika.

 

Priprava vode za vrtni ribnik pa tako še ni končana, priporočamo, da poleg omenjenih sredstev kot priprava  vode za vrtni ribnik, v sam vrtni ribnik dodamo tudi sredstva, ki sproščajo čreslovine in huminske kisline, ta sredstva namreč vodo pripravijo naravnejšo in organizmom prijetnejšo, voda bo dobila prijetno barvo pravega čaja, tako je voda obarvana tudi v naravi. Huminske kisline, čreslovine ter ostale naravne spojine pridobljene iz listja, lubja ter raslin preprečujejo razvoj škodljivih vrst bakterij ter parazitov, učvrstijo sluznico ribam in dvoživkam, blagodejno vplivajo na zdravje živali ter na rast rastlin, hkrati pa na naraven način preprečujejo rast nezaželjenih nitkastih alg. V primeru da smo v vrtni ribnik nasadili že prve rastline, je nujno, da vrtni ribnik še pognojimo z gnojili za ribniške rastline, tako bodo ribniške rastline takoj pričele z rastjo in bodo lažje prezimile, spomladi pa bodo močnejše in bolj bujno cvetele.

 

Izgradnja ribnika,  oprema za ribnik, ribniška tehnika

Ko smo vse to naredili, nam ribniška tehnika omogoča, da voda prične počasi krožiti, kroženje vode pripomore da se kisik, bakterije in hranila za rastline enakomerno porazdelijo po celotnem volumnu ribnika in tako omogočijo pravilno delovanje sistema.

 

Oprema za ribnik širok asortiman različnih blagovnih znamk:

 

Izdelava vrtnega ribnika – oprema za ribnike in folija za ribnik

Folija za ribnik podjetja Tukano d.o.o. ima to dobro lastnost, da lahko z njo pri gradnji ribnika oblikujemo katerokoli obliko in tudi enostavno jo je položiti. 

Polietilenska folija za ribnik (PE) je druga od možnost, ki ju imate na izbiro. 

Kavčukova folija za ribnik je vzdržljiva in zelo raztegljiva.

Ugotovljeno je, da so za ribnike najprimernejši že izdelani vrtni ribniki iz umetne

mase. Prednost že narejenih vrtnih ribnikov je v tem, da so izdelani ribniki odpornejši in da jih je relativno enostavno postaviti.

 

Vrtni ribnik in ribniške rastline za ribnik

Podvodne ribniške rastline so za vrtni ribnik posebno pomembne, saj v vodi omogočajo biološko ravnotežje, ker jo obogatijo s kisikom in v njej razgrajujejo škodljive snovi. Posebno tiste ribniške rastline, ki hitro rastejo, so direktne tekmice algam, saj porabijo v vodi hrano, ki bi jo brez njih alge, in so zaradi tega še posebno koristne.


Vrtni ribnik: prodaja rib za ribnik

Šele ribniške ribe bodo dale podvodni naravi v vašem ribniku pravo živahnost in pestrost. Zelo lepe ribniške ribe za vrtni ribnik so npr. zlate ribice in čudovito barviti koi-ji. Prodaja rib za ribnik v Tukano centrih se prične pomladi. Rib ne naseljujmo v prvem letu postavitve ribnika, z njimi počakajmo do pozne pomladi, ko se bo ribnik prebudil in voda primerno postarala. V Tukano centrih po Sloveniji so na voljo tako različne ribniške rastline in čudovite ribniške ribe ter kakovostna oprema za ribnike.

Prodaja rib za ribnik v Tukano centrih je ugodna in s pomočjo nasvetov strokovnjakov v trgovinah in v spletni rubriki Tuki svetuje, bo vaš vrtni ribnik zasijal.


Vrtni ribnik in primerna hrana za ribe v ribniku

Hrana za ribe v ribniku:

 • KOI Profi-line Medium hrana za ribe v ribniku
 • Koi profesional poletna hrana za ribe v ribniku
 • Koi profesional zimska hrana za ribe v ribniku
 • Koi profesional pomladno jesenska hrana za ribe v ribniku
 • Biogranulat hrana za ribniške ribe
 • Bioflakes hrana za ribniške ribe
 • Mix Royal hrana za ribniške ribe
 • Sturgeon granules hrana za ribniške ribe
 • Koi Royal hrana za ribniške ribe
 • Koi Professional Spirulina-za barvitost rib
 • Color za ribe v ribniku, bujnih barv
 • Universal za zdravo rast, vitalnost in bleščeče barve hrana za ribe v ribniku
 • Menu Vital z insekti in rakci
 • Special hrana za ribe v ribniku, ki se hranijo na dnu ribnika
 • Balance za moč rib in skrb za ribnik
 • Hrana za ribniške ribe Balance 
 • Energy popolna hrana za ribe v ribniku za moč in vitalnost

 

Vrtni ribnik in nagradna igra »Nagrajujemo izvirni vrtni ribnik v Sloveniji«

Namen nagradne igre in izbora za izvirni vrtni ribnik je ozaveščanje, kako pomembna je izdelava ribnika  in urejanje ribnika za sprostitev in užitek skupaj z nasveti strokovnjakov Tukano centrov zoo & vrt po Sloveniji. Nagradna igra za izvirni vrtni ribnik poteka vzporedno z natečajem za najlepši ribnik.

 

Tukano d.o.o. | Vrtni ribnik, oprema za ribnik, izgradnja ribnika, izdelava vrtnega ribnika in prodaja rib za ribnik, hrana za ribniške ribe – povezava do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Zg. Hoče 7
2311 Hoče
Spletna stran
E-pošta
00386 2 616 51 25
Seznam fraz
vrtni ribnik, izdelava vrtnega ribnika, izgradnja ribnika, oprema za ribnik, oprema za ribnike, prodaja rib za ribnik, hrana za ribe v ribniku, hrana za ribniške ribe, ribniške rastline
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA