Delovna obleka za varilce - zaščita pred varilnimi iskrami, plameni in UV žarki

Delovna obleka za varilceVarilec je na svojem delovnem mestu izpostavljen številnim nevarnostim in tveganjem, pred katerimi ga lahko zaščiti le ustrezna zaščitna oprema za varjenje: sem sodijo delovna oblačila za varilce, rokavice, čelada in očala ter zaščitne maske. Zaščitna delovna obleka za varilce mora uporabnika varovati pred varilnimi iskrami, pred nenadnim stikom s plameni in UV-žarki. Pri takšnem delu so še posebej izpostavljeni vitalni deli telesa, kot so prsi, trebuh, stegna in golenski del, zato jih moramo še dodatno zavarovati z zaščitnimi predpasniki, narokavniki in gamašami. Zaščitna delovna obleka za varilce mora biti izdelana tako, da popolnoma pokrije vse dele telesa, vključno z vratom, rokami in nogami.

Ker pa lahko tudi najboljša in najuspešnejša zaščitna oprema za varjenje predstavlja dodatno obremenitev za varilca, moramo pri izbiri paziti, da bo izbrana delovna obleka za varilce uporabnika čim manj ovirala pri delu.

Delovna obleka za varilce je lahko enodelna, lahko je sestavljena iz jakne oz. plašča in delovnih hlač, lahko pa gre delovni kombinezon.


Varilcu kakovostna delovna oblačila nudijo maksimalno zaščito le takrat:

  • kadar se uporabniku popolnoma prilegajo in jih ta nosi zaprte;
  • kadar so zapirala rokavov in hlačnic zaprta, kovinska zapirala (če so nameščena) pa popolnoma prekrita;
  • kadar je delovna jakna dovolj dolga, da prekrije delovne hlače, tudi ko se varilec nagne naprej.

Zaščitna oprema za varjenje - zaščitne rokavice, čelade in očala

Osnovna zaščitna oprema za varjenje vključuje tudi zaščitne rokavice, ki poskrbijo, da so vaše roke med varjenjem ustrezno zavarovane. Roke so namreč pri varjenju najbolj izpostavljene, zato izberite trpežne delavske rokavice, ki bodo poskrbele za maksimalno zaščito in udobje.

Z varilnimi čeladami in očali pa bomo poskrbeli tudi za zaščito glave. Predstavljamo vam prav posebno varilno zaščitno čelado iz polikarbonata. Gre za samozatemnilno čelado, ki se samodejno zatemni v 0,5 ms.

Zaščitne varilne maske za zaščito oči pri varjenju
Zaščitne maskeMedtem ko varilna čelada poskrbi za zaščito glave, pa zaščitne varilne maske poskrbijo tudi za zaščito vašega obraza in oči. Varilec je pri varjenju izpostavljen IR in UV sevanju, ki ob neustrezni zaščiti povzroča trajne poškodbe oči. Zelo močno UV sevanje hkrati dokazano zvišuje tveganje za nastanek kožnega raka. Zato je pri varjenju nujna uporaba kakovostne zaščitne varilne maske.

V naši trgovini so vam na voljo različni modeli, med njimi tudi ročne in naglavne varilne maske iz termoplastičnega materiala.

Kakovostna zaščitna oprema za varjenje - Trgos d.o.o. skrbi za zaščito zdravja varilcev. Vabljeni na našo spletno stran:http://www.trgos.si/si/