Adaptirano mleko je samostojna hrana za dojenčke


Adaptirano mleko Novalac
je nadomestek materinega mleka, ki nudi dojenčku in kasneje otroku vse potrebne snovi za zdravo rast in razvoj. Uporaba adaptiranega nadomestka Novalac je priporočena, ko mati dojenčka ne more dojiti ali ga nezadostno doji. Adaptirano mleko Novalac je kravje mleko v prahu, ki je obogateno z ogljikovimi hidrati, beljakovinami, aminokislinami, maščobami, vitamini in minerali. Adaptirano mleko Novalac je popolna uravnotežena samostojna prehrana dojenčkov do 6 meseca starosti, kasneje se adaptirani nadomestek uporablja kot dodatek k uravnoteženi prehrani. Priporočljivo je, da otrok uživa adaptirani nadomestek Novalac do tretjega leta starosti, ker ima veliko višje vsebnosti vseh potrebnih elementov kot navadno mleko. Adaptirana mleka Novalac iz našega programa so primerna za vse dojenčke. Če dojenčki nimajo nobenih prebavnih težav, je zanje primerno osnovno adaptirano mleko Novalac. Če pa imajo dojenčki prebavne težave, pa lahko starši izberejo adaptirani nadomestek Novalac brez laktoze (pri preobčutljivosti na laktozo), adaptirano mleko proti krčem (z zmanjšano vsebnostjo laktoze), proti polivanju (brez laktoze z dodanim koruznim škrobom), proti zaprtju (s povečano vsebnostjo laktoze), za nočno hranjenje (s počasi prebavljivimi ogljikovimi hidrati).


Proizvodnja adaptiranega mleka je strogo kontroliran proces


Sestavine in celoten proces priprave adaptiranega mleka Novalac je strogo kontroliran. Selekcija se začne že pri izbiri najboljših mlekarn, opravlja se nadzor pri krmljenju goveda, ki daje mleko, za hranjenje goveda se uporablja samo krma brez moke živalskega izvora. Za pripravo adaptiranega mleka Novalac se uporablja izključno sveže sestavine. Velika skrb in kontrola je namenjena preprečevanju prisotnosti onesnaževalcev kot so dioksini, pesticidi, nitrati. Vse sestavine Novalac adaptiranega mleka prihajajo iz gensko nespremenjenih virov. Sestavine so pod strogim fizikalnim, kemičnim in mikrobiološkim nadzorom. Preden adaptirani nadomestek Novalac zapusti proizvodnjo in pride na prodajne police, je izvedenih več kot 700 kontrolnih pregledov. Adaptirani nadomestki Novalac so na voljo izključno v lekarnah, ker je samo na ta način zagotovljeno pravilno shranjevanje in rokovanje z izdelkom. V lekarnah dobijo starši tudi strokovni nasvet katero adaptirano mleko Novalac je primerno za njihovega otroka, sploh, če ima otrok kakšne posebne prebavne težave.

NE SPREGLEJTE AKCIJSKIH IZDELKOV


Za prebavne težave je priporočljivo adaptirano mleko z manj ali brez laktoze


Adaptirano mleko Novalac proti krčem ima zmanjšano vsebnost laktoze, ki je prilagojena dojenčkovi presnovi. Za krče je lahko vzrok pomanjkanje encima laktaze. Laktaza skrbi za presnovo mlečne laktoze v tankem črevesju. Nastanek plinov in vetrov je lahko posledica neprebavljene laktoze v tankem črevesju, kjer laktoza fermentira. Za hude prebavne težave, ki se kažejo tudi kot srbeči kožni izpuščaji je primeren adaptirani mleko Novalac brez kravjega mleka oziroma mleko brez laktoze. Adaptirano mleko Novalac brez laktoze vsebuje hidrolizirane beljakovine kravjega mleka. Preverite tudi dude za dojenčke: https://www.vsi.si/tosama/duda-za-dojencka.

Adaptirano mlekoadaptirano mleko Novalac