Ustrezne barve za fasade določajo zunanjo podobo vašega doma

Barve za fasade dajejo podobo in zaščito vaši fasadi. Ko se odločate za barvanje fasade, naj cena ne bo edini faktor za odločanje. Kvalitetna barva za fasado namreč poleg prijetne barve preprečuje tudi nastajanje razpok.


Lepe barve za fasade predstavljajo obleko vašega doma

Barve za fasade so tisto, kar pri vsaki hiši/stanovanju najprej opazimo. Barve za fasado namreč delujejo kot nekakšna obleka za naš dom in zato je prava izbira barve fasade še kako pomembna. Edinstvene barve za fasado ne le da zaznamujejo vaš dom, temveč lahko zaznamujejo tudi celotno četrt ali del kraja. Da se določi prava barva za fasado vašega doma, se izvede barvna študija fasade. Po prepričanjih nekaterih strokovnjakov so kričeče barve fasad na hišah okolju škodljive. Tudi ko gre za barvanje fasade, cena oziroma cenovni razred določa stopnjo kakovosti barv.


Barva za fasado – katera barva je prava?

Prava barva za fasado je običajno stvar vsakega posameznika. Ustrezne barve za fasade se velikokrat ugotavlja z raznimi simulacijami, kjer se nato določi pravi odtenek za barvanje fasade. Cena ali rezultat nanosa dobre barve za fasade pa ni samo estetska temveč tudi tehnična. Pravilna izbira barve fasade (kot npr. premazi proti vlagi in premazi proti plesni) namreč lahko pomeni tudi kljubovanje vremenskim razmeram. Ko gre za fasade, barve  kot premazi torej ne igrajo le estetske vloge. Vdor vlage in umazanije je glavni sovražnik za vsako barvanje fasade. Cena neustrezno urejene fasade so razpoke in s tem tudi načeta izolacija. To lahko potencira tudi slaba izbira barve fasade.


Ko izbirate barve za fasade, barve ne smejo služiti zgolj kot dekoracija

Kot velja splošno prepričanje barvanja fasade, barve štejejo zgolj po svojem estetskem učinku. Barve za fasade pa imajo tudi svoj tehnični namen. Barve za fasade morajo tudi kljubovati (premočni) sončni svetlobi, ki je drugi dejavnik za propadanje fasade, barve pa morajo kljubovati tudi UV žarkom. Izbrati je potrebno torej take barve za fasado, ki bodo omogočali izmenjavanje vlage in zagotavljali zaščito pred sončnimi žarki.


Naj vas slaba izbira barve fasade ne stane nove fasade

Slaba izbira barve fasade ima lahko drastičen vpliv. Barve za fasado sicer ne morejo popraviti napak podlage. Kvalitetne barve za fasade lahko sicer propadanje začasno ustavijo. Četudi gre že za razpokane fasade, barve visoke kakovosti lahko preprečijo nadaljnje pokanje. Barva za fasado lahko tudi poveča vodoodpornost  fasade. Iz tega lahko razberemo, kako pomembna je barva fasade. Program fasadnih barv skupine Topdom bo zagotovo zadovoljil še tako zahtevne kupce. Ob barvanju fasade pa se lahko odločite tudi za barvanje stanovanja, saj ponujano tudi kakovostne notranje zidne barve.


Skupina Topdom | Barva za fasade, povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
TOPDOM d.o.o.
Naslov
Dol pri Ljubljani 28B
1262 Dol pri Ljubljani
Spletna stran
E-pošta
01 589 07 00
Seznam fraz
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA