Varjenje aluminija TIG - postopek in uporaba


Varjenje aluminija TIGVarjenje aluminija TIG je različica elektroobločnega varjenja, pri katerem uporabljamo netaljivo volframovo elektrodo. Da var zaščitimo pred oksidacijo in atmosferskim onesnaževanjem, uporabimo zaščitni plin (običajno argon, helij in podobne žlahtne pline). Varjenje aluminija TIG se najpogosteje uporablja za varjenje nerjavečega jekla ali varjenje rostfrei ter aluminijevih, magnezijevih in bakrovih zlitin. Uporablja se v letalski industriji, pri izdelavi vesoljskih plovil ali pri varjenju tenkostenskih cevi majhnih premerov, za varjenje inox cevi, pri popravilih v orodjarstvu in na drugih področjih, predvsem za varjenje tankih ter neželeznih materialov.


Varjenje aluminija po TIG postopku predstavlja številne prednosti v primerjavi z drugimi vrstami varjenja (na primer MAG postopek, elektro varjenje in hladno varjenje), saj varilcu omogoča večji nadzor nad zvarom. Varjenje aluminija TIG je zahtevnejši in počasnejši, a omogoča močnejše in kakovostnejše zvare, omogoča pa tudi varjenje različnih materialov in zlitin. Še ena prednost varjenja aluminija po TIG postopku je, da ne prihaja do nobenih izgub materiala.


Varjenje aluminija po TIG postopku v podjetju Tinde d. o. o.


Varjenje aluminija po TIG postopku pomeni visoko kakovost končnega zvara, nobenih izgub ter visoko odpornost proti koroziji in razpokam. Pri varjenju aluminija po TIG postopku uporabljamo izmenični ali enosmerni varilni tok, s katerim združimo kovinske dele v celoto. Vsakršno varjenje aluminija TIG zahteva strokovnjaka z izkušnjami, natančnost ter sodobno opremo, ki jo imamo na voljo v podjetju Tinde d. o. o. Zadovoljne stranke so nam vodilo in zmeraj strmimo k izboljšavam na področju varjenja aluminija TIG in drugih storitev, svoje naloge opravljamo strokovno, natančno, hitro in ugodno.


varjenje aluminija po TIG postopku

PREVERITE TUDI CENIK FOTOKOPIRANJA


Varjenje aluminija TIG in druge storitve


Že vrsto let dokazujemo, da smo strokovnjaki na svojem področju, pa naj gre za varjenje aluminija po TIG postopku, izdelavo in vgradnjo požarnih sistemov, za fotokopiranje vseh formatov, krivljenje pločevine ali izdelovanje cevnih objemk. Za celotno ponudbo preverite našo spletno stran: http://www.tinde.si/objemke, v primeru vprašanj pa smo vam zmerja na voljo za pomoč in svetovanje.