Zdraviliško zdravljenje bolečin in poškodb v zdravilišču Dolenjske Toplice

Zdravilišče Dolenjske Toplice - ker iščete odličnost

Zdraviliško zdravljenje odobri imenovani zdravnik ZZZS, na osnovi predloga osebnega zdravnika. Zdraviliško zdravljenje nato praviloma traja 14 dni in se izvaja v določenem obdobju brez prekinitev. Zdraviliško zdravljenje je mogoče tudi v zdravilišču Dolenjske Toplice. Zdravilišče Dolenjske Toplice se lahko pohvali z 24-urno zdravstveno službo, ki zagotavlja dobrobit naših pacientov.

Zdravilišče Dolenjske Toplice je zdravilišče, ki je specializirano za zdravljenje bolečin v križu, rehabilitacijo poškodb gibalnega aparata, rehabilitacijo revmatskih poškodb in rehabilitacijo po operaciji na rodilih in dojkah. Zdravilišče Dolenjske Toplice tako kot ostala zdravilišča skupine Terme Krka, poleg zdraviliškega zdravljenja opravlja tudi specialistično ambulantno zdravstveno dejavnost. V zdravilišču Dolenjske Toplice pa lahko preverite tudi mineralno gostoto vaših kosti in ugotovite vašo nagnjenost k osteoporozi.

Zdraviliško zdravljenje bolečin v križu in rehabilitacija

Zdraviliško zdravljenje zavarovanca je upravičeno s strani imenovanega zdravnika,če le ta izpolnjuje enega izmed vnaprej predpisanih pogojev. Zdraviliško zdravljenje v zdravilišču Dolenjske Toplice praviloma traja 14 dni brez prekinitve.

Ena izmed težav naših pacientov so tudi bolečine v križu. Bolečine v križu so pogosta težava, s podobnimi vzroki za nastanek. Bolečine v križu ali hrbtenici največkrat nastanejo zaradi degenerativnih sprememb medvretenčnih ploščic in sklepov hrbtenice (obraba). Bolečine v križu pa lahko povzročijo tudi druge bolezni in poškodbe.

V zdravilišču Dolenjske Toplice že vrsto let izvajamo balneo - rehabilitacijo bolnikov z bolečinami v križu, ki so zdravljeni konservativno, ali po različnih operacijah na hrbtenici. Program rehabilitacija je individualno prilagojen stanju posameznika. Uporabljamo vse sodobne metode fizikalne in rehabilitacijske medicine vključno s termalno vodo. Cilj rehabilitacije je odpraviti bolečine v križu, izboljšati gibljivost in mišično moč ter s tem izboljšati kakovost življenja. Po opravljeni rehabilitaciji vam tudi individualno svetujemo, kako preprečevati in lajšati bolečine v križu v zavetju domačega okolja.

Zdraviliško zdravljenje v Dolenjskih Toplicah - ambulante in zdravstvena služba

Zdravilišče obstaja z namenom zdraviti in olajšati življenje po poškodbi ali operaciji. Zdravilišče lahko dopolnjuje tudi wellnes center, kot je tudi v primeru zdravilišča Dolenjske Toplice. Ker ste v obdobju zdravljenja še posebej občutljivi, potrebujete zanesljivost, zato vam je zdravstvena služba v zdravilišču na voljo 24 ur na dan. Če pa želite predvsem preventivno poskrbeti za svoje zdravje, so vam v našem zdravilišču Dolenjske Toplice na voljo tudi naslednje samoplačniške ali koncesijske specialistične ambulante:

  • fiziatrična (težave z gibalnim sistemom),
  • ambulanta za osteoporozo,
  • ortopedska ambulanta (samoplačniška),
  • ambulanta za EMG (koncesijska),
  • revmatološka ambulanta (koncesijska),
  • nevrokirurška ambulanta (samoplačniška).

Zdraviliško zdravljenje v zdravilišču Dolenjske Toplice - kjer je doma odličnost.

Terma Krka | Zdravilišče Dolenjske Toplice, bolečine v križu, rehabilitacija - povezave do naše spletne strani: