Revmatična obolenja | Učinkovito zdravljenje revme

Revmatična obolenja so zelo pogosta oblika bolezni, ki večinoma prizadene starejše. Žal ni vedno tako, saj za revmo v redkih primerih zbolijo tudi otroci. Revmatična obolenja povzročajo otekanje in deformacijo sklepov, kar privede do bolečine v sklepih. Pogosto pride tudi do vnetja mišic, ki se nahajajo ob vnetem sklepu, ter do bolezni vezivnega tkiva. V zelo resnih primerih revmatična obolenja lahko prizadenejo tudi notranje organe. Učinkovito zdravljenje revme že dolgo poteka v Dolenjskih Toplicah, kjer izkušeni fizioterapevti bolnikom pomagajo premagovati revmatična obolenja. Ena izmed naših številnih specialističnih ambulant je revmatološka ambulanta, kjer se po najboljših močeh trudimo za izboljšanje kakovosti življenja bolnikov z revmo.

Termalna voda je najboljša rešitev za zdravljenje revme

Poznamo različna revmatična obolenja. Eno izmed najpogostejših je osteoartroza, ki se pojavi pri skoraj vsakem drugem človeku, starem od 45 do 75 let. Ker so pri osteoartrozi prizadeti sklepi, pride do bolečine v sklepih. Za zdravljenje revme je najbolj učinkovita termalna voda, ki ima številne pozitivne učinke. Rehabilitacija v termalni vodi je zelo primerna predvsem zato, ker razbremeni telesno težo ter sklepe in posledično vpliva na lažje gibanje. Revmatična obolenja se učinkovito lajša s plavanjem, saj se pri plavanju krepijo mišice, sklepi pa postanejo bolj gibljivi. Topla termalna voda pa ni edini dejavnik, ki pospeši zdravljenje revme. Že samo ozračje v Dolenjskih Toplicah vpliva na opustitev slabih življenjskih navad, kot so fizična neaktivnost, negativne misli in nezdrava prehrana. Če imate pogoste bolečine v sklepih, vam toplo priporočamo obisk v Dolenjskih Toplicah. Termalna voda bo olajšala bolečine in počutje se bo izboljšalo.

Revmatološka ambulanta | Odpravite bolečine v sklepih

Revmatična obolenja povzročajo oteženo gibanje, zaradi degenerativnih sprememb pa pogosto pride tudi do bolečine v sklepih. Ker je bolnikov z revmo zelo veliko, je revmatološka ambulanta zagotovo ena izmed naših najpomembnejših ambulant. Koncesijska revmatološka ambulanta v Dolenjskih Toplicah je med bolniki z revmo zelo priljubljena, saj naši specialisti znajo poskrbeti za uspešno zdravljenje revme. Po temeljitem pogovoru z bolnikom sledi ustrezna terapija, ki jo izvajajo izkušeni fizioterapevti. Zelo pomembno je dejstvo, da terapevti bolniku tudi svetujejo, kako revmatična obolenja lahko kasneje premaguje sam. Za zdravljenje revme je najbolj pomembno, da bolnik aktivno sodeluje, saj k uspešnemu zdravljenju največ pripomore redno razgibavanje.

Ste pogosto v stresu? Terme Krka vam omogočajo popolno sprostitev

V Termah Krka znamo dobro poskrbeti tudi za ljudi, ki so zaradi različnih težav pogosto izpostavljeni stresu. Če ste med takšnimi tudi vi, vam priporočamo, da se naročite na menedžerski pregled. Menedžerski pregledi so preventivne narave in zmanjšujejo možnost razvoja bolezni srca in ožilja. Vse ljubitelje morja vabimo v Zdravilišče Talaso Strunjan, kjer se poleti lahko kopate v morju, pozimi pa v bazenih z morsko vodo. Pozabili pa nismo niti na ljubitelje golfa. V bližini Hotela Grad Otočec se nahaja čudovito golf igrišče, ki je primerno tako za amaterje kot profesionalce. Obiščite nas in se pustite razvajati v enem izmed naših kompleksov.

Terme Krka | Revmatična obolenja, zdravljenje revme, revmatološka ambulanta, termalna voda, bolečine v sklepih - povezave do naše spletne strani: