Osteoporoza - preventivno merjenje kostne gostote z denzitometrom

Osteoporoza - kaj je to in kako jo lahko omilite?

Osteoporoza je bolezen, pri kateri se mineralna kostna gostota in zgradba kosti spremenita do te mere, da se kost zlomi že pri nedolžnem padcu ali najmanjši obremenitvi. Več kot 30% žensk in 20% moških starejših od 60. let se spopada z osteoporozo. Pomembno je, da preverite mineralno gostoto svojih kosti pravočasno. To lahko storite v zdravilišču Dolenjske Toplice v samoplačniški ambulanti za osteoporozo s pomočjo denzitometra. Denzitometer deluje na osnovi rentgenskih žarkov, merjenje z denzitometrom pa je popolnoma neboleče, z zanemarljivo majhnim sevanjem. Če osteoporozo s pomočjo denzitometra odkrijemo v zgodnji fazi, lahko omilimo oziroma upočasnimo razvoj osteoporoze. Na podlagi rezultatov meritev z denzitometrom v ambulanti za osteoporozo v zdravilišču Dolenjske Toplice, vam lahko zdravnik predpiše različna zdravila. V boju proti osteoporozi pa je priporočljiva tudi hrana z večjo vsebnostjo kalcija, ter krepitev mišic kar vam omogočajo tudi vsa zdravilišča Krka.

Osteoporoza - merjenje kostne gostote z denzitometrom

Osteoporoza hrbtenice in drugih kosti je bolezen, ki vam lahko poslabša kvaliteto življenja v zrelih letih. Glavni vzroki za osteoporozo so: družinska nagnjenost k osteoporozi, pomanjkanje kalcija v prehrani, pomanjkanje gibanja, kajenje, pretirano pitje alkohola in zgodnja menopavza.

Vaše tveganje za razvoj osteoporoze lahko preverite z naslednjimi vprašanji. Vsakič, ko odgovorite z da, je vaše tveganje za razvoj osteoporoze večje:

  • Ste krhke postave, z majhno telesno težo in svetlopolti?
  • So med vašimi sorodniki osebe z osteoporozo?
  • Ali je nastopila menopavza po 45.letu starosti?
  • Ste jemali velike odmerke kortikosteroidov?
  • Vsebuje vaša hrana malo mlečnih izdelkov?
  • Ste telesno aktivni?
  • Kadite in pijete alkohol?
Znaki osteoporoze so, vaši odgovori z DA na zgoraj zastavljena vprašanja.

Ker se skoraj vsi najdemo v vsaj enem izmed zgoraj navedenih vprašanj se nam zdi pomembno, da že danes poskrbite za svojo prihodnost in se naročite za merjenje kostne gostote v specialistični ambulanti za osteoporozo zdravilišča Dolenjske Toplice. Merjenje mineralne gostote kosti z denzitometromje hitro in popolnoma neboleče, lahko pa vam prihrani dosti bolečin in težav z osteoporozo v prihodnosti.

Ambulanta za osteoporozo v zdravilišču Dolenjske Toplice

Zdravilišče Dolenjske Toplice vam poleg zdraviliškega zdravljenja nudi preventivno diagnostiko in nasvete za zdravljenje. Ena izmed metod preventivne diagnostike v zdravilišču Dolenjske Toplice je tudi ambulanta za osteoporozo. V ambulanti za osteoporozo vam s pomočjo denzitometra hitro, varno, zanesljivo in neboleče izmerimo mineralno gostoto vaših kosti. V ambulanti za osteoporozo tako lahko izveste kolikšna je vaša nagnjenost k razvoju osteoporoze. Za svojo prihodnost lahko poskrbite že danes - zdravilišče Dolenjske Toplice.

Specialistična ambulanta za osteoporozo v zdravilišču Dolenjske Toplice je samoplačniška.

Terme Krka | Osteoporoza, zdravilišče Dolenjske Toplice, denzitometer - povezave do naše spletne strani: