Tajska masaža

Najpogostejši tipi tajskih masaž

 

Tradicionalna tajska masažaTradicionalna tajska masaža

Tajska masaža se od običajnih masaž, ki jih poznamo v zahodnem svetu, loči predvsem po nekoliko bolj intenzivnih pritiskih. Vendar bodite brez skrbi, cilj tajske masaže nikakor ni povzročaje bolečine, ampak ravno nasprotno – osvoboditev bolečine in popolna sprostitev. Močnejši pritiski namreč omogočajo doseganje in razbremenjevanje globljih točk, ne le tistih na površini kože. Tajska masaža je tako eden najboljših načinov za odpravljanje mišičnih bolečin, pomaga pa celo pri vnetih živcih. Vse to so razlogi, zakaj tajske masaže ne moremo razumeti zgolj kot masaže v klasičnem pomenu te besede, ampak gre za način zdravljenja, ki izvira iz tradicionalne vzhodnjaške medicine.

 

 

Tajska masaža z eteričnimi olji

Uporaba olj pri tajski masaži sicer ni nujna, vendar je za nekatere ljudi ta način bolj prijeten. Olja namreč nekoliko ublažijo trenje in zmanjšajo pritisk, zato gre za malce manj intenzivno različico tajske masaže. Hkrati oddajajo eterična olja sproščujoč vonj, ki blagodejno vpliva na vaša dihala ter poskrbi za prijetno atmosfero in lažjo sprostitev. Dodatna prednost uporabe olj pri tajski masaži je njihov ugoden učinek na kožo, ki postane mehka in voljna.

 


Tajska masaža s toplimi zelišči

Če torej uporaba olj nekoliko zmanjša intenzivnost tajske masaže, pa po drugi strani vroča zelišča delujejo ravno obratno. Njihova uporaba je tako priporočljiva predvsem pri ljudeh s hudimi bolečinami, zelo blagodejen učinek tajske masaže s toplimi zelišči se je denimo pokazal pri revmatičnih bolnikih. Zelišča so zavita v bombažno blago, zato ta oblika tajske masaže ni nevarna.

 

 

Drugi dodatki

Pri tajski masaži je mogoče uporabiti tudi številne druge dodatke, na primer arganovo kremo, aloe vero, mangovo maslo itd. Pred izbiro tipa tajske masaže se je priporočljivo posvetovati z izkušenim maserjem. Za doseganje optimalnega učinka je zaželeno čim bolj redno obiskovanje tajske masaže, ne glede na izbrano vrsto. Bolečine bodo kmalu le še neprijeten spomin …