Svet plemenitih kovin

Posredovanje pri nakupu in prodaji plemenitih kovin

Zlati kovanci ali zlatniki postajajo popularen način naložbe zlata

Zlati kovanci ali zlatniki ali zlati naložbeni kovanci so v današnjem času privlačen, varen in enostaven način naložbe denarja, ki je primerna za vsakega posameznika. Dobra stvar je, da jih lahko prodate v katerikoli banki na svetu, kot tudi zlatarnah. Zlato spada v skupino plemenitih kovin in že skozi zgodovino se je uporabljalo za kovanje denarja, izdelavo nakita in drugih vrednih umetnosti. Mnogokrat je bilo postavljeno za temelj denarne politike marsikaterega naroda.

Dandanes ima pomembno vlogo v industriji (izdelava električnih priključkov), pri izdelavi nakita in pa tudi v naložbah. Cena zlata je namreč tista, ki ima vedno v času vojn in gospodarskih kriz ali pandemij, rast svoje vrednosti. To je zelo v nasprotju s papirnatimi valutami, katerih vrednost v takšnih situacijah upada. Tako je naložba v zlato, ki se lahko nahaja v obliki naložbenega zlata, kamor spadajo zlati kovanci in palice zelo varna.

Zlati kovanci se kujejo na podlagi povpraševanja in na osnovi ponudbe. Pomembna je le njihova čistina. Čistina zlata oziroma vsebnost čistega zlata mora biti namreč nad 900 tisočink. Podjetje Svet plemenitih kovin vam nudi pestro izbiro, prodajo, nakup in odkup zlatih kovancev po cenah, ki so ustrezne razmeram na borzi in tako ugodne za vsakega posameznika.

zlati kovanci


Prodaja zlatih kovancev najrazličnejših motivov in oblik vas ne bo razočarala

Zlati kovanci se lahko nahajajo v različnih oblikah. Prodaja zlatih kovancev pri našem podjetju se nahaja v slednjih:


• Dunajski Filharmoniki,
• Kanadski list,
• Ameriški Orel,
• Lunarni Koledar II,
• Mehiški Libertad,
• Avstralski Kenguru,
• Afriški Krugerand,
• Kitajska Panda,
• Zlati Dukati.

Vsi omenjeni imajo čistino 999,9 tisočink in tako ustrezajo kriterijem, ki jih potrebujejo zlati kovanci. Med seboj se razlikujejo predvsem po masi. Zlati kovanci so izraženi v masi unčov. Unča zlata je enota za maso, enaka 28,35 g. Definirali so jo v okviru avoirdupois masnega sistema, kjer je 1 avoirdupois funt enak 16 avoirdupois unčam. Cena zlata v unčah se spreminja. Naša spletna trgovina sledi situaciji borze in se tako vsakih 15 minut osveži ter prikaže novo ceno nakupa kot tudi odkupa zlatih kovancev, v kolikor je prišlo do spremembe na svetovnem trgu.

Prodaja zlatih kovancev ima še eno pomembno lastnost, in sicer to, da so vsi zlati kovanci nominirani. Nominalna vrednost na kovancih pa je le simbolična oznaka, ki ne izraža dejanske vrednosti. Dejansko nominalno vrednost namreč določi država izdajateljica. Izjema je le Južnoafriški Krugerand, ki nominalne vrednosti nima označene.

odkup zlatih kovancev


Odločite se za nakup zlatih kovancev kot darilo ob pomembni prelomnici

Nakup zlatih kovancev je lahko čudovito darilo ob pomembnem življenjskem dogodku, kot je na primer poroka, krst, rojstvo otroka, rojstnodnevna obletnica ali diplomiranje. Zlati kovanci imajo namreč trajno vrednost. Najbolj priljubljen nakup predstavljajo zlatniki Dunajski Filharmoniki, saj poosebljajo evropsko klasiko.

V zadnjih desetletjih so bili ti zlati kovanci celo med najbolj prodajanimi na svetu. Na sprednji strani imajo odtis z motivom orgel iz Zlate dvorane Dunajskega glasbenega društva, na zadnji strani pa so razvrščeni inštrumenti znamenitega orkestra, in sicer violončelo, viole, violine, harfa, fagot in rog. Nominalno vrednost imajo izraženo v evrih, zato jih marsikdo imenuje kar evropski zlati kovanec.

Nakup zlatih kovancev prepričljivo združuje bogato zgodovinsko sporočilo in vrhunsko estetsko obliko z visoko denarno vrednostjo. Vsi zlati kovanci so poslikani obojestransko in njihov edinstven izgled bo očaral vsakogar. Izbirate lahko med različnimi težami: 1,24 g, 3,11 g, 7,77 g, 15,55 g in najtežji z 31,10 g. Ob nakupu boste prejeli zlatnik zapakiran v lepo spominsko embalažo. Lahko se jih hrani tudi kot vredne naložbene zlatnike in tako predstavljajo investicijo za prihodnost, saj bo njihova vrednost z leti vztrajno rastla.

Pred nakupom zlatih kovancev se le prepričajte ali so ti na zalogi. V kolikor niso, nam lahko pošljete sporočilo o povpraševanju. Nakup se navadno nanaša na numizmatične in priložnostne zlatnike, katerih cena ni vezana na finančne trge. Zato vam nudimo možnost fiksiranja cene zlata, in sicer vsak delovnik med 9. in 17. uro, od ponedeljka in do petka. Plačilo lahko opravite preko transakcijskega računa ali pa z gotovino v vrednosti do 5000 eurov na osebo na mesec. S kreditno kartico plačilo ni mogoče.

nakup zlatih kovancev

Odkup zlatih kovancev po zelo dobri ceni s katero boste zadovoljni

Če se želite odločiti za odkup zlatih kovancev in zanje izberete naše podjetje, nam to prosim vnaprej najavite preko elektronske pošte, telefona ali pa to storite osebno v naši poslovalnici. Z vami se bomo dogovorili za termin. Vsaka najava odkupa je obvezujoča. Izhodišče za izračun cene odkupa zlatih kovancev je vrednost zlata na borzi ob trenutku, ko se odkup odvija.

Cenik je objavljen na naši spletni strani, vendar je kot smo že omenili vezan na stanje svetovne borze in tako le okviren. Odkup zlatih kovancev je po končanem strokovnem pregledu, ki ga opravimo s kislinskim testom ali pa z ustreznimi inštrumenti (XRF pregled), in prevzemu zlatnikov, poplačan takoj z gotovino, ali pa bo nakazan na vaš TRR račun najkasneje v 14 delovnih dneh.


prodaja zlatih kovancev