Svet plemenitih kovin

Posredovanje pri nakupu in prodaji plemenitih kovin

Zlati kovanci: dobra naložba s trajno vrednostjo


Zlati kovanci so enostaven in varen način naložbe, ki je še posebej privlačen za zasebne vlagatelje. Nakup in odkup zlatih kovancev je možen po celem svetu v katerikoli banki ali pri izbranem uradnem prodajalcu. Zlati kovanci so včasih veljali za zakonito plačilno sredstvo danes pa je prodaja zlatih kovancev namenjena zbirateljem in tistim, ki želijo dobro in varno naložbo.


Nakup zlatih kovancev kot naložba se razlikuje od nakupa v zbirateljske namene. Zlati kovanci, ki jih kupite v naložbo morajo biti čistine vsaj 900 tisočink, da bodo primerni za odkup. Za odkup zlatih kovancev morajo biti ti tudi novejši od leta 1800, da se še smatrajo kot naložbena kovina in ne zbirateljski kos.


zlati kovanci

Prodaja zlatih kovancev se razlikuje od prodaje samega zlata, saj lahko kovanci nosijo vrednost, ki ni določena le glede na čistino in maso, ampak l tudi vrednost glede na izvor in starost. Pogosto je prodaja zlatih kovancev s starinsko vrednostjo objekt zanimanja zbirateljev, ki dobro poznajo zgodovinsko ozadje in kulturno vrednost, ki jo taki zlatniki lahko nosijo.

Odkup zlata pri pooblaščenih prodajalcih in v bankah sledi določenim smernicam. Najprej vzpostavimo ali sledimo smernicam za lomljeno ali naložbeno zlato. Odkup zlatih kovancev se uvršča med odkup naložbenega zlata.
Ocene, ki vam jih bomo podali se oblikujejo glede na borzne cene, ki jih konstantno spremljamo, nato pa še glede na maso in čistino zlata. Zlatniki kupljeni pri nas so izjemne čistine, zato so dobra naložba.
Zlati kovanci bodo seveda pred odkupom pregledani z ustreznimi instrumenti, nato pa vam podamo oceno odkupne vrednosti. Izplačlo je možno v gotovinski ali elektronski obliki.


odkup zlatih kovancev

Prodajamo širok izbor zlatih kovancev


V svetu plemenitih kovin vam omogočamo nakup zlatnikov Dunajski Filharmoniki, Kanadski List, Ameriški Orel, Lunarni Koledar II, Mehiški Libertad, Avstralski Kenguru, Afriški Krugerrand, Kitajska Panda in znamenite zlate Dukate, ki jih pogovorno kličemo tudi cekini.

Lahko jih kupite samostojno ali v kompletu po 8, 16 ali 32 zlatnikov. Prav tako lahko izbirate težo, ki jo nosi sam zlatnik, od najlažjega 1.24g, 3.11g,7.77g, 15.55g do najtežjega, ki nosi maso 31.10g.

Za vrhunsko naložbo vam ponujamo zlatnike izjemne čistine 999,9/1000. Vsi kovanci so nominirani, z nominalno vrednostjo, ki sicer niti zgodovinsko niti trenutno ne sovpada z vrednostjo kovanca, vendar je oznaka pomembna, saj se tako prodaja zlatih kovancev loči od zlatih medalj.

Kovanec Dunajski Filharmoniki v našem izboru nosi posebno mesto zaradi svoje vrhunske oblike in zgodovinskega pomena, saj je zelo prepoznaven kovanec na našem področju. Je najbolj zaželen kovanec na področju Evrope, saj ima nominalno vrednost izraženo v evrih. Pogosto ga zaradi teh lastnosti poimenujejo tudi kar evropski zlati kovanec.


nakup zlatih kovancev

Zlati kovanci so dragocena darila za vaše najdražje


Nakup zlatih kovancev je lahko dragoceno darilo ob posebnem dogodku za vaše najdražje. Premoženje lahko tako dobro investirate, ga ohranite v bližnjih krogih in mu dodate sentimentalno vrednost. Pravi zlatniki so del bogate zgodovine in nosijo pomembne simbole, ki jo spremlja visoka naložbena vrednost.


Poosebljajo trajno vrednost, tako boste s takim darilom jasno pokazali sporočilo, ki ga želite podati. So izjemno darilo za obletnice, poroke, krst in druge prelomnice v življenju, ki jih želite zaznamovati s trajnim, vrednim darilom.

Ob nakupu poskrbimo da so zlati kovanci v elegantnem in uglajenem pakiranju, ki skrbi za varnost kovine in lahko služi tudi kot lepo darilno pakiranje. Ponujen izbor lahko preletite na naši spletni strani https://www.svetplemenitihkovin.si, kjer vam omogočamo tudi naročilo z brezplačno, zavarovano dostavo na dom.
Ogledate si lahko tudi našo posebno ponudbo naložbenih kovin. Za brezplačne nasvete nas lahko kontaktirate ali nas obiščete v eni izmed naših poslovalnic. Svetovali vam bomo na podlagi dvajsetletnih izkušenj trgovanja s plemenitimi kovin in vam ponudili izbor naložbenih kovin po najboljših dnevnih cenah.


prodaja zlatih kovancev