Svet plemenitih kovin

Posredovanje pri nakupu in prodaji plemenitih kovin

Pošlji povpraševanje

Naložbeno zlato je vedno dobra izbira za varčevanje


Naložbeno zlato je pametna izbira, kar se tiče naložb oziroma varčevanja, saj na rast cene zlata zunanje okoliščine ne vplivajo v tolikšni meri, kot pri drugih vrstah naložb. Sicer pa ga je mogoče dobiti v različnih oblikah. Lahko ga odkupujete in prodajate v obliki kovancev, ploščic, palic in tako dalje.


Zlati kovanci – lepi in vredni

V podjetju Svet plemenitih kovin, poleg tega, da prodajajo naložbeno zlato ter lahko poskrbijo za nakup in hrambo zlata, ponujajo tudi nabor atraktivnih zlatih kovancev iz različnih koncev sveta.

V prvi vrsti gre v njihovi ponudbi za numizmatične in priložnostne zlate kovance, ki so namenjeni zbirateljstvu. Cena le-teh običajno ni vezana na finančne trge, torej rast cene zlata nanje pretirano ne vpliva.

Lahko jih naročite od ponedeljka do sobote od 9. do 20. ure. Zanje lahko plačate na podlagi predračuna. Kadar gre za vrednost do 5.000 evrov na mesec, lahko tudi kovance, enako kot naložbeno zlato, plačate z gotovino. Kreditne kartice pa zaenkrat ne pridejo v poštev.

V njihovi ponudbi so različni zlati kovanci. Najdete:
- mehiške libertade,
- zlate kovance Ameriški orel,
- zlate kovance s kanadskim listom,
- afriški Krugerrand in
- zlate dukate.


Še posebej atraktivni so zlati kovanci Lunarni koledar II v dveh različicah: z zmajem in mišjo. Atraktivna izbira pa sta tudi avstralski kenguru in kitajska panda. Ne smemo pozabiti niti na zares posebne zlate kovance Dunajskih filharmonikov, ki jih je mogoče dobiti v različnih vrednostih, na njih pa so – pričakovano – upodobljeni glasbeni instrumenti.

Vsekakor pri zlatih kovancih v prvi vrsti ne gre za naložbo, ampak so zbirateljski izdelki. Vseeno pa se boste tudi z njimi lahko pohvalili, da posedujete nekaj gramov te žlahtne kovine.

zlati kovanci

Rast cene zlata se lahko pozna tudi, ko drugim naložbam vrednost pada

Kot smo že omenili, je naložbeno zlato odlična možnost za naložbo in varčevanje, gre namreč za relativno varno obliko naložbe. Njegova vrednost v povprečju namreč ves čas nekoliko raste, to pa pomeni, da je rast cene zlata mogoče pogosto opaziti tudi v času visoke inflacije ali v nemirnih časih. Le-ta je namreč skoraj vedno vsaj nekoliko višja, kot rast inflacije. V zadnjih petih desetletjih smo tako lahko opazili kar petdesetkratno rast cene zlata.

Ta dejstva delajo naložbeno zlato za relativno stabilno valuto, ki se že zelo dolgo uporablja za zavarovanje premoženja in njegovo večanje na dolgi rok. Vrednost ima tudi kot menjalno sredstvo, saj je kot valuta globalno zelo prepoznavno. Lahko ga obravnavamo kot naložbo ali kot luksuzno dobrino, zato povpraševanje po njem pravzaprav nikoli popolnoma ne izgine.

Ko je torej v državi blaginja, se večanje povpraševanja po zlatu kaže v povečanju vlaganja v nakit, ure in druge luksuzne dobrine. Ko se v državi pojavijo težave, pa se začne večati povpraševanje po naložbenem zlatu.

Vseeno se je potrebno zavedati, da gre pri tej obliki naložbe za »varčevanje« na dolgi rok. Iz danes na jutri namreč s plemenito kovino zelo težko zaslužimo, zato si je pri naložbenem zlatu potrebno vzeti čas.

rast cene zlata

Nakup in hramba zlata – nova ponudba v podjetju Svet plemenitih kovin

V podjetju Svet plemenitih kovin so svojim uporabnikom po novem omogočili tudi nakup in hrambo zlata.

Plemenite kovine lahko shranijo v trezorju, ki se ponaša z najvišjo varnostjo izven bančnega sistema, hramba pa je zavarovana z zavarovalno polico. Vse kovine, ki jih imate pri njih v hrambi, lahko kadarkoli prodate po borzni ceni in to brez provizije. Prav tako vam omogočajo, da jih kadarkoli dvignete.

V primeru, da se boste odločili za nakup in hrambo zlata v njihovih trezorjih, boste dobivali letno poročilo, na katerem bo razvidna vrednost privarčevanih plemenitih kovin. Lastnik pa lahko za dostop do le-teh v primeru njegove smrti pooblasti tudi svoje družinske člane.

Hramba v omenjenih trezorjih je za stranke podjetja brezplačna in nima skritih stroškov. Če boste tako želeli brezplačno hrambo zlata, v oddaji naročila označite le »brezplačna hramba« in v elektronskem sporočilu boste prejeli splošne pogoje, katerim bo priložena tudi pogodba. Ko bo ta podpisana, jo bo potrebno poslati na sedež podjetja in zadeva bo urejena.


Ne le naložbeno zlato, tudi lomljeno

V podjetju Svet plemenitih kovin ne odkupujejo le naložbenega zlata, temveč tudi lomljeno zlato. V to kategorijo sodijo vsi izdelki. Posledično govorimo o ogrlicah, obeskih, uhanih, prstanih, zapestnicah, broškah in celo o dentalnem zlatu.

Vrednost za odkup zlata je odvisna od cene na borzi. Ko je borza aktivna, se borzne cene sicer osvežujejo vsakih 15 minut. Cena pa je odvisna tudi od mase in čistosti kovine. Pregled opravijo s pomočjo kislinskega testa ali ga pregledajo z ustreznimi instrumenti. Ceno oblikujejo šele po omenjenem pregledu, izplačilo pa je odvisno od medsebojnega dogovora. Lahko se odločite bodisi za nakazilo bodisi za izplačilo v gotovini.

Poleg lomljenega in naložbenega zlata ter zlatih kovancev v podjetju poslujejo tudi z drugimi plemenitimi kovinami, kot je, denimo, srebro.

nakup in hramba zlata