Zamakanje strehe je lahko velik problem

Zamakanje strehe nastane ob nepravilni gradnji ali sestavi ravne strehe, ali ob uporabi slabih in poceni materialov, zato je ključnega pomena, da je ravna streha narejena iz kakovostnih materialov, saj boste le tako brezskrbno uživali v vašem domu. V kolikor pride do zamakanja strehe je nujno, da čimprej pokličete strokovnjake, ki bodo odkrili kje streha pušča in kakšno popravilo je potrebno. V podjetju ILD imamo dolgo tradicijo odkrivanja zamakanj na strehi, pri katerih uporabljamo različne metode, odvisno od ugotovitev, obenem pa vam po končanem pregledu izdelamo poročilo, ki vsebuje tako ugotovoljene napake kot predloge sanacije, ki so nujne za to, da preprečimo nadaljne zamakanje in s tem škodo na objektu. Ravna streha je odlična rešitev, saj zagotavlja dobro hidro in termoizolacijo, gradnja ni draga, a je pomembno, da poskrbite za vdrževanje in redne servise, saj boste le tako dosegli njeno polno funkcionalnost in se izognili morebitnim škodi.

Krovstvo

Zamakanje strehe – nudimo različne metode odkrivanja puščanj

Zamakanje strehe je pojav, ki se dogaja odkar se gradijo strehe, vseeno pa je veliko bolj izrazit pri ravnih strehah zaradi zastajanja vode, medtem ko je pri poševnih strehah zaradi naklona strehe možno odtekanje vode. Ravne strehe so odlična rešitev za urbana središča, saj se z modernimi materiali in oblikami idealno podajo v takšno okolico, a je ključnega pomena, da poskrbimo za kakovostno gradnjo strehe ter predvsem dobro vzdrževanje in preglede. Kakovostno vzdrževanje strehe ohranja vrednost objekta in zmanjša stroške ob popravilu, saj je manjše popravilo strehe veliko cenejše, kot pa če nam voda že zamaka v prostore. V podjetju Ild nudimo različne metode odkrivanja puščanj, med katerimi sta izredno priljubljeni termografski pregled puščanja strehe s pomočjo infrardeče kamere ter dimni test na strehi, kjer dim z generatorjem dima vpihujemo pod hidroizolacijski sloj in ugotavljamo kje pride na površje. Poleg omenjenih dveh metod uporabljamo tudi dva vodna testa, UV test in klasični vodni test. Ne glede na izbiro metode vam zagotavljamo popolno odkrivanje zamakanja strehe in kakovostno sanacijo, ki bo poskrbela, da se nevšečnosti na mestu sanacije ne bodo ponovile.

Odkrivanje puščanja

Zamakanje strehe z našimi pregledi in sanacijami ni več problem

Vzdrževanje strehe in iskanje puščanj na strehi je delo, ki zahteva ogromno znanja in izkušenj, zato je pomembno, da ga opravljajo strokovnjaki, ki znajo hitro in natančno locirati problem in ga rešiti. Kakovostno vzdrževanje strehe in predvsem redni servisni pregledi zagotovijo preventivo, ki je veliko cenejša kot pa morebitna velika sanacija strehe. Naši strokovnjaki ob servisnem pregledu strehe pregledajo vse detajle od vijakov, tesnil, detajlov na kritini in obrobah, pregledajo in grobo čistijo žleb in odtočne kotličke ter pregledajo okenske, vetrne in dimne obrobe ter strešnike. V kolikor želite, vam opcijsko zagotovijo tudi servis strešnih oken in fino čiščenje strehe ter električno meritev tesnosti EFVM ravne strehe. Prepričani smo, da boste z rednim vzdrževanjem strehe in pregledi veliko bolj mirni in se boste lahko posvetili uživanju, medtem ko bomo delo opravili mi. Hitro, Zamakanje streh in teras bo le še preteklost.

Zamakanje terase vpliva na udobno življenje

Ravne strehe so primerne tako za prekrivanje strehe objekta, kot tudi teras in nadstreškov, zato se lahko soočimo tudi z zamakanjem terase, kar pomeni konec uživanja kosila na prostem in igranja vaših najmlajših na terasi. Zamakanje terase rešujemo na enak način kot zamakanje strehe, potrebno je ugotoviti kje terasa pušča in kakšna sanacija bi bila najbolj pomembna. Odkrivanje zamakanj na strehi in terasi je naše poslanstvo, ki ga opravljamo z veseljem in zagotavljamo našim strankam udobno in kakovostno življenje. Streha nas varuje pred neprijetnimi vplivi zato mora biti popolnoma brezhibna.