Sestava ravne strehe in njena izvedba

Ravna streha postaja v zadnjih letih vse popularnejša. Najdemo jo lahko na večini javnih zgradb, vse pogostejša pa je tudi na zasebnih objektih. Ravna streha na hiši postaja vedno bolj popularna.


Sestava ravne strehe


Sestava ravne strehe je zahtevnejša od drugih streh, saj se pri njej soočamo s problemom lažjega zamakanja. Zato vsebuje plast, ki preprečuje vstop vode v zgradbo - hidroizolacijo. Posebnost sestave ravne strehe je njena večslojnost, plasti pa so tesno povezane druga z drugo. Pri ravni strehi je potrebna tudi dodatna plast toplotne izolacije, ki zadržuje toploto in preprečuje vdor vročega zraka poleti. Prav tako pa je zelo pomemben tudi zaključni sloj strehe, saj - zraven hidroizolacije - služi varovanju objekta pred vdorom vode. Ta je lahko iz najrazličnejših materialov, na streho lahko nasujemo pesek oziroma gramoz, streha je lahko tudi ozelenjena, na njo lahko položimo posebne plošče ali pa streho zaključimo kar z bitumensko plastjo.

VEČ O SESTAVI RAVNE STREHE TUKAJ!


Če pogledamo prerez ravne strehe, sestava ravne strehe od zgoraj navzdol poteka v naslednjem zaporedju:

  • zaščitni sloj,
  • drenažni sloj,
  • hidroizolacija,
  • toplotna izolacija,
  • parna zapora,
  • ločilni sloj,
  • naklonski beton,
  • nosilna stropna konstrukcija.

ravna streha in njen naklon

sestava ravne strehe

Rahle variacije so pri sestavi ravne strehe dopustne. Ravna streha je sestavljena malenkost drugače, kadar gradimo pohodno streho.
Povedati je potrebno tudi, da ravna streha dejansko ni ravna, saj voda nekako mora odteči. Naklon ravne strehe običajno znaša 2%.
V našem podjetju se ukvarjamo tudi z izvedbami ravnih streh. Izdelava ravne strehe je kvalitetna in natančna, življenjska doba strehe pa bo tako dolga.


V primeru vprašanj nas lahko pokličete po telefonu ali pa nas obiščete v naši poslovalnici, kjer se lahko dodatno pozanimate o sestavi ravne strehe in o možnostih njene namestitve. Ob prihodu vas bo pričakala ekipa strokovnjakov, ki vam bo z veseljem odgovorila na vprašanja, ki se vam še zastavljajo. Za več informacij obiščite našo spletno stran: www.ild-group.si!