Ravna streha poskrbi za moderen izgled hiše

Ravna streha je v zadnjem času izjemno priljubljena med ljudmi, ki živijo v mestih, saj zagotavlja moderen videz, s katerim se vaša hiša vklopi v urbano okolje, obenem pa omogoča lepo in brezskrbno življenjem vsem v vašem domu. V preteklosti je veljalo, da je edina streha poševna streha, sedanjost pa prevzemajo predvsem moderni materiali, ki zagotavljajo kakovost in različne oblike, ena izmed največkrat izbranih pa je predvsem ravna streha, ki jo lahko nadgradimo v zeleno streho. Na zeleni strehi imate lahko travo, nizke rastline ali pa grmičevje in manjša drevesa, odvisno od vaših želja, vsekakor pa predstavlja košček oaze v mestu, ki vas bo navdušila. Uživali boste lahko v osebnem vrtu ali pa spili jutranjo kavo na zelenici, vendar je pomembno, da ste pozorni na redno vzdrževanje, ki preprečuje morebitno zamakanje. V našem podjetju skrbimo za kakovostno vzdrževanje ravnih streh, saj pregledamo vse detajle ravne strehe, s tem pa zagotovimo funkcionalnost strehe in preprečimo zamakanje.

Ravne strehe

Ravna streha zahteva kakovostno in natančno gradnjo

Pri tradicionalnih strehah, ki so bile poševne oblike je bilo zamakanje rešeno z naklonom in žlebom, po katerem se je odvečna voda stekala nazaj na tla, pri ravnih strehah pa je problem zastajanja vode in zamakanja. Ravne strehe zato zahtevajo izjemno kakovostno gradnjo, ki mora biti natančna, izvajalci morajo biti pozorni na vsak detajl ravne strehe, saj bo streha le tako opravljala svojo funkcijo in preprečila zamakanje. Pomembno je, da vam ravno streho gradijo strokovnjaki, ki delo dobro poznajo in imajo izkušnje s takšno gradnjo streh, saj je ob morebitnem zamakanju iskanje puščanj na ravni strehi zahteven proces, zato je nujno, da je delo narejeno dobro. Izbirate lahko med različnimi ravnimi in zelenimi strehami, sestava in gradnja sta odvisni od tega, ali boste imeli streho zgolj za estetski in funkcionalni videz ali bi po njej radi hodili. Ne glede na izbiro, je nujno, da strehi zagotovite redne servisne preglede, kjer pregledamo vsak detajl in vsako obrobo na strehi ter vam svetujemo o morebitnih manjših sanacijah, ki so potrebne na strehi, obenem pa tako preprečimo večjo škodo in zamakanje, ki posledično pomeni tudi večje stroške sanacije.

Preverjanje strehe

Ravna streha nudi objektu hidro in termoizolacijo

Ravna streha hiši ne zagotavlja samo modernega in lepega videza, ampak ima tudi številne druge pozitivne lastnosti, ki naredijo naše bivanje izjemno udobno in prijetno. Ravna streha ob pravilni sestavi in kakovostno položenih plasteh omogoča odlično hidroizolacijo, s čimer se izognemo zamakanju ob močnejših nalivih in snegu, obenem pa kakovostno narejena streha nudi termoizolacijo, s čimer preprečuje izgube toplote. V hladnih mesecih tako zadržuje toploto v prostorih, kjer lahko uživamo v lenarjenju ali delu, v vročih mesecih pa preprečuje vdor toplega zraka, zato imamo hladne prostore, kamor se lahko umaknemo in se ohladimo v družbi naših najdražjih. Poleg kakovostne gradnje je nujno redno vzdrževanje ravne strehe, obenem pa zagotavljamo redne preglede, ki preventivno zaščitijo streho pred večjo škodo.

Če vas zanima več nas kontaktirajte

Vzdrževanje ravne strehe v podjetju Ild

Ravna streha je odlična rešitev predvsem v mestih, kjer se z modernim videzom zlije z okolico, obenem pa lahko z nadgradnjo v zeleno streho svojemu domu zagotovimo majhen košček zelene oaze, kjer se bomo napolnili z mirom in čudovito energijo. Vzdrževanje ravne strehe je nujno, saj le tako opazimo morebitne manjše nepravilnosti, ki ji strokovnjaki rešijo, preden pride do česa velikega, ki lahko vpliva na naše udobno življenje. V podjetju Ild vam nudimo kakovostno vzdrževanje ravnih streh in pregled do potankosti, saj smo specializirani za iskanje puščanj na ravni strehi. Zagotavljamo vam izjemno kakovostno storitev po ugodni ceni, ki bo vašo streho povrnila v prejšnje stanje in zagotovila vso potrebno funkcionalnost. Kakovostna streha ne zagotavlja le estetskega videza, ampak varuje vas in vaš dom pred neprijetnimi vplivi.