Izvedba ravne strehe naj bo vrhunska

Izvedba ravne strehe mora biti vedno opravljena natančno in temeljito. Izvedba ravne strehe mora biti za razliko od poševne popolna, ker je tveganje pri izdelavi ravne strehe neprimerno večje, kot je tveganje pri poševni strehi. Zato je prav, da sta kritina ravne strehe in izolacija ravne pohodne strehe visoke kakovosti. To v kombinaciji s strokovno izvedbo ravne strehe zagotavlja uspeh. Tako se ne bo zgodilo to, da bi bilo popravilo ravne strehe zaradi slabega prekrivanja strehe potrebno že čez nekaj mesecev ali let.

Izvedba ravne strehe mora biti zanesljiva

Zelo pomembno je, da je izvedba ravne strehe popolna, saj za razliko od poševne strehe ravna streha nima visokih naklonov. Visok naklon povzroči, da voda hitro odteče. Pri ravni strehi pa je povsem normalno, da manjše količine vode na strehi zastajajo dlje časa tudi po tem, ko so padavine že prenehale. Izdelava ravne strehe mora biti popolna, ker že v primeru najmanjše luknjice, ki je na kritini ostala zaradi slabe izdelave ravne strehe, slej ko prej pride do zamakanja oziroma vdora vode v bivalne prostore.

Izdelava ravne strehe samo z najboljšim materialom

Prav je, da za izvedbo ravne strehe uporabimo le najboljše materiale. Na trgu je na voljo veliko različnih kritin oziroma izolacijskih materialov. Nekateri so res odlični oziroma prvovrstni, a obstajajo tudi tretjerazredni materiali, s katerimi ima krovec probleme že pri izdelavi ravne strehe. Če pa se težave pojavljajo že pri izvedbi ravne strehe, je logično, da je vprašljivo, kako se bo material obnašal po petih ali desetih letih na strehi, ko bo izpostavljen vremenskim vplivom in velikim temperaturnim spremembam.

izdelava ravne strehe

Izvedbo ravne strehe naj prevzame izvajalec, ki je zanesljiv

Seveda je pomembno, da je kritina ravne strehe vrhunska in da je izolacija ravne pohodne strehe zadostna, da opravi svojo nalogo. Toda, če smo za popravilo ravne strehe predvideli najboljši material, to še ne pomeni, da smo pred zgodbo o uspehu. Še tako odlični kritina ravne strehe in izolacija ravne pohodne strehe sta namreč zaman, če delo zaupamo izvajalcu, ki ni ustrezno strokovno podkovan oziroma dela ne bo opravil v skladu s stroko zaradi površnosti, če že ima znanje, kako se tem rečem streže. Zato vam vsekakor priporočamo, da za izvedbo ravne strehe izberete izkušenega izvajalca, ki bo svojo usposobljenost lahko tudi dokazal. Če je vaš izvajalec sposoben odlične izdelave ravne strehe, vam bo brez težav in suvereno postregel z detajli, kako bo na posameznih delih izvedel zaključke. Dobro je, da izvajalca pozovete, da vam predloži opisane detajle in potem njegove predloge za izdelavo ravne strehe oziroma popravilo ravne strehe preverite pri arhitektu. Izvajalca prav tako pozovite, da vam navede reference o preteklih projektih izvedbe ravnih streh, ki jih lahko po potrebi preverite.

VEČ O PREVERJANJU VODOTESNOSTI RAVNIH STREH

Izdelava ravne strehe v naši režiji je zanesljiva pot do cilja

Kdorkoli se znajde pred izvedbo ravne strehe, si želi, da bi bilo delo izvedeno cenovno čim bolj ugodno, tekoče brez zapletov in kakovostno. Če boste za novo izdelavo ravne strehe ali popravilo ravne strehe angažirali naše podjetje, se bo zgodilo natanko to: delo bo izvedeno cenovno ugodno, tekoče brez zapletov ter kvalitetno. Zavedamo se odgovornosti, ki jo ima izvajalec, ki se loti ravne strehe. Zato uporabljamo le najboljšo kritino za ravne strehe in izolacijo za ravne pohodne strehe, saj ne želimo zadeve prepuščati naključjem, na katera ne moremo vplivati. In prav to se zgodi pri slabih materialih: izvajalec nima vpliva na to, če gre z materialom kaj narobe. Zato mi uporabljamo le najboljše materiale. In, kar je najpomembnejše: izvedbe ravne strehe se vedno lotimo temeljito, strokovno in pri delu ne iščemo bližnjic.