Zimski vrt in zasteklitev balkonov - spustite naravo v vaš dom

Povečajte bivalni prostor in spustite naravo v vaš dom. Zasteklitev balkona ali terase poveča bivalno površino in lahko zmanjša stroške ogrevanja in elektrike tudi do 30 odstotkov. Spustite dnevno svetlobo v stanovanje, povežite bivalni prostor z vrtom in uživajte v naravi v vsakem vremenu in vseh letnih časih. Ponujamo vam kvalitetno zasteklitev balkonov ali teras s kakovostnimi fiksnimi elementi za zasteklitev, vertikalnimi steklenimi stenami, strehami in okni.

zimski vrt na balkonu

Pravilna postavitev zimskega vrta in materiali za zasteklitev

Za zimski vrt sta najbolj primerni jugovzhodna in jugozahodna lega, medtem ko južna stran za postavitev ni najboljša, saj premočna osvetlitev povzroča preveliko segrevanje notranjosti. Zimski vrtovi so lahko pravokotne, polkrožne ali drugih oblik. Za vertikalne elemente zasteklitve balkona in zimskega vrta priporočamo dvo- ali troslojno steklo s povečano izolativnostjo, ki bo preprečevalo kondenzacijo in vzdrževalo toploto. Varnostno steklo je na notranji strani lepljeno, na zunanji pa kaljeno.

zimski vrt na terasi

Zasteklitev balkonov - toplotna in protihrupna zaščita

Steklo je zelo pomemben element za zasteklitev balkona in pri gradnji zimskega vrta, saj zavzema pretežni del sestave. Zasteklitev balkona omogoča prehodnost sončne svetlobe in hkrati izolacijo, da je prostor pozimi topel, poleti pa prijetno hladen. Kakovostna zasteklitev balkonov in zimskih vrtov zmanjšuje toplotne izgube ter nudi dobro protihrupno zaščito. Dvoslojna ali troslojna zasteklitev z nizkoemisijkimi nanosi in plinskim polnjenjem ima izredne izolativne lastnosti, kljub relativno majhni debelini. Za streho zimskega vrta se priporoča uporaba varnostnih stekel, ki so na notranji strani lepljena, na zunanji kaljena ter so odporna proti toči in kopičenju snega.

zastekljen balkon v bloku

Zimski vrt - od načrtovanja do izvedbe

Ob zasteklitvi balkonov ali teras upoštevamo vaše želje in poskrbimo, da bo vaš zimski vrt karseda prijeten in udoben. Pomagamo pri izbiri lokacije, preučimo statiko temeljev, možnosti postavitve in oblike zimskega vrta. Svetujemo glede UV zaščite, hlajenja in ogrevanja ter senčenje oken in strehe.