Zimski vrtovi razširijo in polepšajo bivalni prostor

Zimski vrt je postal zelo priljubljen pri stanovalcih hiš, čeprav zimski vrtovi tudi v blokovskih naseljih ne zaostajajo veliko. Marsikdo si omisli dodatni prostor, kjer bo lahko preživljal prosti čas. Zelo primerna rešitev je zimski vrt v gostinskih in podobnih objektih, saj lahko zasteklitev terase pozimi uporabimo kot dodatni zaprt prostor in s tem povečamo kapaciteto gostov.

Zimski vrt predstavlja bivalno rešitev, ki nam omogoča uživanje v naravi preko celega leta. Uporabljamo ga lahko kot družabni prostor za vso družino, otroci pa imajo v njem lahko tudi pozimi idealen kotiček za igro. V primeru zimskega vrta, ki je del stanovanjske hiše, nam slednji omogoča neposredno povezavo z zunanjim vrtom. Zimski vrt po meri lahko uporabljamo v najrazličnejše namene - kot dnevno sobo, jedilnico, prostor za gojenje rastlin v loncih pa tudi kot delovno sobo ali kuhinjo. Vse je seveda odvisno od opreme in naših potreb.

zimski vrt po meri

Zimski vrt in različne možnosti izvedbe

Zimski vrtovi  so prvovrstna rešitev, saj nudijo več možnih variant izvedb, zasteklitev, streh, stekel in prezračevanja. Če je zimski vrt postavljen pravilno in kvalitetno, potem boste na račun dobre izolacije pozimi privarčevali nekaj elektrike, poleti pa vam bo ob primernem senčenju prijetno hladno.

Pri tem velja seveda omeniti, da se vam pri zasteklitvi ne izplača varčevati na račun stekel. Le-ta morajo biti kvalitetna in, saj dobra toplotna izolacija pomeni manj toplotnih izgub ter posledično večje prihranke pri ogrevanju. V kolikor se odločite za cenejša stekla, se zna zgoditi, da zimskega vrta pozimi ne boste uspeli segreti na ustrezno temperaturo in bo zato tak prostor funkcionalno neuporaben.

Predlagamo vam torej, da se o zasteklitvi balkona ali terase posvetujete z našimi strokovnjaki, ki vam bodo znali svetovati vse glede njegove izdelave in montaže.

zimski vrt a terasi

ZIMSKI VRT PO MERI