Teniški lopar naj bo ustrezne teže, ročaj pa se naj dobro prilega vaši dlani

Tenis lopar BabolatTeniški lopar je treba izbrati s premislekom, saj njegova kakovost in primernost močno vplivata na vašo igro in napredek pri njej. Pri zbiri se osredotočamo predvsem na njegovo težo, debelino okvirja in glave ter na razporeditev strun na loparju. Medtem ko je za začetnike najbolj primeren teniški lopar z večjo glavo, saj daje več moči, pa tekmovalci in rekreativni igralci uporabljajo lopar za tenis z manjšo glavo. Takšen teniški lopar namreč zagotavlja veliko več natančnosti pri odbijanju žogice, po drugi strani pa nudi več nadzora. Vmesno različico predstavljajo loparji, ki imajo uravnoteženo razmerje med močjo udarca in nadzorom, srednje veliko glavo in srednje napete strune, težki pa so med 280 do 300 gramov. Vaša dlan se mora dobro prilegati ročaju loparja in vam tako nuditi dober oprijem ter nadzor nad zamahom.

Pro tenis je specializirana spletna trgovina z vrhunsko teniško opremo priznanih blagovnih znamk, kot so Wilson, Head in Prince. Poleg osnovne teniške opreme, katere glavni sestavni del je teniški lopar, je na voljo tudi dodatna oprema, kot so nahrbtniki, torbe, copati in oblačila za tenis. Head in Wilson loparji veljajo za najbolj priljubljene loparje, a tudi na tenis lopar Babolat ne smemo pozabiti. Tenis lopar Babolat velja za enega najbolj priznanih blagovnih znamk, ki jo uporabljajo številni vrhunski igralci tenisa. Med temi tenis lopar Babolat uporablja tudi Rafael Nadal.

 

Torbe za tenisTeniški lopar potrebuje dovolj veliko torbo 

Za tenis potrebujete tudi primerno športno obutev in oblačila, pozabiti pa ne smemo niti na torbe za tenis. Pri izbiri torbe za tenis moramo v prvi vrsti biti pozorni na njeno velikost oziroma dolžino. Teniški lopar moramo vanjo pospraviti brez tlačenja ali celo ukrivljanja, zato dimenzije torbe za tenis ne smejo biti enake meram loparja, ampak nekoliko večje. V torbi mora biti dovolj prostora tudi za žogice in dodatno opremo, ki jo potrebujemo na igrišču. Dodatna oprema naj bo pospravljena v posebnih predalih, ki so ločeni od tistega z loparjem.

Prav tako pa moramo paziti, da ne izberemo prevelike torbe, saj bi se med prenašanjem v njej loparji lahko premikali in poškodovali. Najbolje je zato izbrati torbo, ki je izdelana in oblikovana prav za shranjevanje loparjev in ostale opreme za igro. Takšne torbe za tenis imajo ožji del za ročaj in širšega za glavo loparja, tako da preprečijo kakršno koli poškodbo vaše opreme.

Obiščite našo spletno trgovino, kjer vam je med številnimi teniškimi loparji na voljo tudi tenis lopar Babolat!

 

 

Pro tenis d.o.o. | Trgovina z vrhunsko opremo za tenis - povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
S šport, Stojan Blatnik s.p.
Naslov
Šmartinska cesta 152
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
041 322 603
01 585 14 92
Seznam fraz
teniški lopar, torbe za tenis, tenis lopar babolat
ZEMLJEVID