Sporazoom

Ekonomsko pravne storitve in rešitve za podjetnike in fizične osebe

Pošlji povpraševanje

Intervju ga. Mirjane o sodelovanju s podjetjem Sporazoom

Odškodnina pri prometni nesreči in odškodnina za telesne poškodbe


Ga. Mirjana, kako je do nesreče prišlo in zakaj?

Do nesreče je prišlo na petkov večer, ko sem se peljala po avtocesti proti domu. Ker se ne počitim udobno pri vožnji v večernih urah, večino časa umerjeno peljem po desnem pasu. Na poti je bila po večini cesta prazna. V enem trenutku pa sta se po levem pasu z veliko hitrostjo bližala 2 avtomobila. Tisti prvi je tik predno je prišel vzporedno z mojim vozilom na hitro zapeljal na moj pas in se zaradi prevelike hitrosti in premajhne varnostne razdalje zaletel v moj avto. Tisti, ki je peljal za njim, pa je bil tako hiter, da naju je oba prehitel brez nesreče.

Kasneje sem izvedela da se je voznik, ki se je zaletel vame, le želel umakniti odločno prehitremu vozniku/ci za njim. Žal ni dobro ocenil svoje in moje hitrosti in prišlo je do nesreče.

K sreči ni prišlo do nobene smrti ali kaj podobnega, sem pa tako jaz kot voznik za mano utrpela precej poškodb, ki so naju privezale na bolniško posteljo in kasnejše terapije.


Kako to da ste se odločili za podjetje EPSR d.o.o. in niste enostavno izkoristili nezgodnega zavarovanja?

Poznate tisti rek, ki so ga uporabljale naše mame, babice? Gre nekako takole: Če je hiša zavarovana z njo ne bo nič, če ni, pa bo prišlo še isti dan do nesreče. Moje nezgodno zavarovanje je poteklo ravno kakšne 2 meseca pred nesrečo. Z njim sem prvi mesec odlašala ker smo imeli ob prenovi otroške sobe večje stroške, drugi mesec ko me je zavarovalnica opozorila, da mi je zavarovanje res poteklo, pa sem si mislila, no saj ga bom sklenila ob naslednji plači. Napaka? Ja prav-gotovo bi bilo vse skupaj lažje če bi imela urejeno nezgodno zavarovanje. Imam in sem imela tolikšno srečo, da sem redno zaposlena in da imam urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje in seveda dodatno zdravstveno zavarovanje.


Zakaj ste se odločili za postopek pridobivanja odškodnine če zdravljenje ni povzročilo dodatnih stroškov? Saj te imeli kot pravite urejeno osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje?

Čeprav sem srečna, da kljub dolgotrajni odsotnosti službe nisem izgubila je velik del mojega prihodka . Če si na bolniški je prihodek že tako manjši, do stimulacije pa seveda nisi upravičen. Zaradi dolgotrajne bolniške sem tako prejemala veliko manjše plačilo kot bi ga, če bi lahko normalno in redno opravljala svoje delo. To je bil glavni razlog zakaj sem se pozanimala ali lahko prejmem odškodnino za ves čas, ki sem ga namesto na delu preživela v bolniški sobi in kasneje na bolniškem staležu doma.


To, da so vam pri dobivanju odškodnine pomagali strokovnjaki iz sporazoom.si. ste že povedali. Sedaj nas zanima zakaj ste se odločili za njih? Vsi vemo, da je namreč konkurence na področju odškodnin v Sloveniji kar nekaj.

V preteklosti je nesrečo, veliko manjšo doživel moj oče. Kontaktiral je eno izmed zelo oglaševanih podjetij za odškodnine, pa moram priznati, da je bil s končnim delom agenta, ki naj bi mu pomagal zelo nezadovoljen. To je bil razlog zakaj sem iskala pomoč pri nekomu, ki ni tako znan splošni javnosti. Za njih mi je povedala znanka, ki je z njihovo pomočjo prišla do veliko večje odškodnine kot jo je pričakovala po nesreči, ki jo je doživela na delu.

Obiskala sem njihovo spletno stran Sporazoom.si, si prebrala nekaj besedil o tem ali mi odškodnina pripada in kako do nje. Izpolnila sem obrazec na njihovi spletni stran in še isti dan po tem me je kontaktiral g. iz sporazoom.si.

Bili so zelo prijazni, vedno dostopni, pripravljeni odgovoriti na vsa moja vprašanja in zelo pomirjajoči. Namreč po nesreči sem bila velik del okrevanja precej živčna oseba, tako da me je bil njihov umirjen pristop zelo pomeri. Hkrati je bil celoten proces precej umirjen, meni sami ni bilo potrebno veliko narediti, vso delo so prevzeli strokovnjaki podjetja. Na koncu pa sem bila zelo pozitivno presenečena nad rezultatom.

Upam da v prihodnje nikoli več ne bom potrebovala njihove pomoči. V kolikor pa jo bom pa se bom seveda obrnila k njim. Povedali so mi tudi, da pomagajo in svetujejo kako priti do odškodnine tudi v drugačnih primerih, če vam jo zavarovalnica zavrne, vi pa mislite, da ste do nje vseeno upravičeni.