Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Po nove pnevmatike k vulkanizerju številka ena v Sloveniji

Ko napoči čas v letu, ko moramo na svoje vozilo namestiti zimske pnevmatike ter shraniti letne pnevmatike in platišča, iščemo najugodnejšo in najkvalitetnejšo rešitev. Podjetje Špan ima svoj vulkanizerski center, ki ni samo največji v Sloveniji, temveč tudi v našem delu Evrope. V njem ponujamo napredno storitev menjave gum, saj redno vlagamo v najsodobnejšo in inovativno tehnologijo. To nam omogoča, da na tem področju postavljamo standarde, ki jim drugi sledijo. V našem vulkanizerskem centru kot prvi v državi izvajamo premontažo pnevmatik s pomočjo robotike. Ta nam omogoča izjemno natančno menjavo zahtevnih tipov pnevmatik, ki se pojavljajo v zadnjem obdobju: nizko-presečnih ali tistih z dragimi, večjimi platišči. S pomočjo robotike se izognemo poškodbam platišč, kar se pogosto dogaja pri ročni menjavi zahtevnih pnevmatik, ki so sestavni del modernejših vozil. Uporaba najnovejše generacije strojev za premontažo pnevmatik, kakršne imamo v Španovem centru, se je izkazala za izvrstno rešitev pri montaži gum z vgrajenim senzorjem za tlačni nadzor. Postopek pa ni robotiziran v celoti – v njem še vedno sodeluje človek, ki nadzoruje delovanje robotov in izvaja potrjevanje.

Kvalitetne pnevmatike

Zimske pnevmatike vodilnih znamk

V vulkanizerskem centru Špan ponujamo pnevmatike in platišča priznanih proizvajalcev – za vse vrste in znamke motornih vozil. Naši usposobljeni prodajalci vam bodo svetovali, kateri tip pnevmatike in platišča je najprimernejši za vaše vozilo. Poleg prodaje pnevmatik ponujamo premontažo vseh tipov pnevmatik s pomočjo vrhunske – robotske tehnologije, popravila, optične nastavitve podvozij ter popravilo, obnovo, barvanje, peskanje in  poliranje platišč. Na naši spletni strani lahko preverite zimske komplete gum iz naše široke ponudbe ter že prek spleta najdete pnevmatike, ki so kompatibilne z vašim vozilom in katerih lastnosti vam najbolj ustrezajo. Pri izbiri so ključnega pomena nosilnost in dimenzije pnevmatike – velikost in druge lastnosti lahko preverite na naši spletni strani, kjer so navedene vse tehnične specifikacije. Naši zimski kompleti vključujejo štiri pnevmatike in platišča, montažo, uravnoteženje pnevmatik ter hrambo letnih gum do prvega maja prihodnje leto. Cenovni razpon zimskih kompletov je med 590 in 950 evrov. V posameznem kompletu lahko izbirate med petimi različnimi platišči: med celoletnimi, ki zdržijo v najrazličnejših vremenskih pogojih, ter platišči, primernejšimi za zimske razmere. Med seboj se razlikujejo tudi po dizajnu, obliki in končni obdelavi. Primerno velikost platišča za vaš avtomobil vam bodo pomagali izbrati naši prodajni svetovalci.

Vrhunske pnevmatike

Več o nosilnosti pnevmatik

Letne pnevmatike shranite pri nas

Letne pnevmatike moramo pravilno skladiščiti čez zimo, saj se sicer lahko pojavi vrsta nevšečnosti, ki imajo vpliv na našo varnost v vozilu – in s tem tudi na varnost drugih udeležencev v prometu. Ne pozabite, da se vaše vozilo oprijema cestišča z zgolj štirimi majhnimi stičnimi točkami, velikimi kot dlan. Stabilnost avtomobila je lahko ogrožena, če pnevmatike niso ustrezno ohranjene. Prav zato jih je treba odgovorno skladiščiti – na primerni temperaturi, daleč stran od toplotnih virov in ostrih predmetov, pravilno obrnjene in zložene. Prav tako morajo biti pred skladiščenjem očiščene, čista pa mora biti tudi njihova okolica. Zagotoviti vse to je lahko težka naloga, saj v domači kleti ali garaži morda nimamo idealnih pogojev. Da bi se izognili težavam, ki se pojavijo zaradi nepravilnega skladiščenja, se lahko odločite za hrambo letnih gum v skladišču podjetja Špan. Vaše sezonske gume bodo shranjene v optimalnih pogojih v računalniško nadzorovanem skladišču. Po koncu zime, ko bo čas, da z avtomobila snamemo »zimska obuvala«, vam jih bomo premontirali.

Španov center mobilnosti ponuja voznikom vse, kar potrebujejo, na enem mestu. Pri nas lahko opravite nakup vozila, tehnični pregled, registracijo, hitre in redne preglede ter servise, avtoličarstvo, avtokleparstvo … Nudimo hrambo vozil, pranje in čiščenje vozil, nakup avtomobilskih gum, njihovo menjavo in shranjevanje. Skrbimo za nenehno strokovno izobraževanje kadra, zato so naši zaposleni seznanjeni z najnovejšimi standardi kakovosti. Prav tako stalno vlagamo v inovativno opremo, tehnologijo in druge posodobitve, kar nam omogoča, da nudimo kar najbolj kakovostno storitev na enem mestu.

Najdite prave pnevmatike za vaš avto