Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Električno kolo - oprema v veliki meri odvisna od cene

Električno kolo je okolju prijazno in varčno prevozno sredstvo, ki ne pušča emisij CO2 v okolje in ne povzroča popolnoma nobenega hrupa. Če ste že kdaj z avtomobilom obtičali v prometni gneči, še posebej v vročih poletnih mesecih, potem se zagotovo spomnite, koliko časa in živcev ste izgubili, ko ste se “po polžje” premikali naprej. Pa ste pomislili, da bi se na delo odpeljali kar s kolesom? Še posebej v mestih so odlična alternativa običajnim kolesom električna kolesa, ki so odlično prevozno sredstvo, s katerim z lahkoto prehitimo kolono vozil, se izognemo zastojem in izkoristimo prednosti manjših ulic, skozi katere avtomobili nimajo prehoda. Cena električnih koles je odvisna od opreme in se pričenja pri 400 - 600 € (slabši modeli, ki so velikokrat težki ter imajo majhen domet in krajšo življenjsko dobo), za tista električna kolesa z večjim dometom in daljšo življenjsko dobo pa bomo odšteli od 1200 - 2400 €. Električna kolesa z višjo ceno so opremljena s kvalitetnejšo opremo, prestavami in zavorami, vključujejo pa tudi Li-ion baterije, ki slovijo po svoji dolgi življenjski dobi. Električna kolesa lahko kupimo po še bolj ugodni ceni, če izkoristimo subvencijo za električna kolesa, ki nam jo ponuja Eko sklad, saj gre za naložbo, ki je okolju in zdravju prijazna.

Električno kolo - ugodno

Zakaj namesto običajnih uporabljati električna kolesa?

Običajna kolesa od nas zahtevajo nekaj fizičnega napora, kar seveda ni popolnoma nič slabega, dokler jih ne uporabljamo za vožnjo v službo, pot pa nam prečka kakšen klanec. Tako na delovno mesto prispemo povsem preznojeni in izčrpani. Lahko se sicer preoblečemo, vendar je veliko boljša rešitev nakup električnega kolesa po ugodni ceni, ki je fleksibilno, zaradi česar uporabniku omogoča dolgo in zabavno vožnjo po njegovih najljubših poteh. Velika prednost električnega kolesa je, da se lahko uporabnik sam odloči, kdaj mu bo na pomoč pri poganjanju priskočil motor. Tako lahko na ravnem terenu za poganjanje uporabljamo lastne mišice, tik pred klancem pa preklopimo na motor. Električna kolesa združujejo prednosti avtomobila in običajnega kolesa, saj nam omogočajo rekreacijo, enostavnejše parkiranje ter izogibanje gneči in so izjemno praktična za uporabo v mestu.

električno kolo cena

Primerna za vsakodnevno vožnjo in za rekreacijo

Elekrično mestno kolo je idealno prevozno sredstvo, s katerim se izognemo iskanju prostega parkirnega prostora, hkrati pa se na poti v službo, trgovino ali kamor koli drugam tudi rekreiramo. Vožnja je za vsakogar sproščujoča in prijetna, zato se za električna kolesa odločajo tudi starejši ljudje in posamezniki z zdravstvenimi težavami. Pomagajo nam pri aktivaciji srčno-žilnega sistema, spodbujajo pa tudi delovanje mišic in sklepov in hkrati omogočajo, da naš srčni utrip ostane v optimalnem območju. Kljub malce višji ceni se investicija vsekakor splača, saj so v eni izmed mnogih raziskav ugotovili, da se lastniki električnih koles vozijo 3× več kot lastniki običajnih koles. Ker gre za najnovejši trend, so v ponudbi na voljo trendovska električna kolesa v različnih stilih, kar pomeni, da vsakdo najde primernega zase. Če si želite funkcionalnega dodatka za vaš življenjski slog, ne spreglejte odlične ponudbe električnih koles v spletni trgovini Špan. Od trenutka, ko boste sedli na električno kolo, se boste zavedali, da takšnega občutka še niste doživeli in tako boste deležni čisto novega pogleda na kolesa. Dovolite, da vaša potovanja dobijo novo razsežnost in da še tako oddaljeni kraji postanejo zlahka dosegljivi!