Sončne elektrarne - delovanje in fotovoltaika


Sončne elektrarne
- delovanje je relativno enostavno. Sončne elektrarne so zgrajene iz elementov, pri katerih s pomočjo fotonapetostnih celic sončno sevanje pretvarjamo v električno energijo. Delovanje sončne elektrarne pomeni popolnoma neslišno, čisto in okolju prijazno pretvorbo energije.


Fotovoltaika v Sloveniji pridobiva na pomembnosti in za razumevanje delovanja sončne elektrarne, je potrebno razjasniti tudi ta pojem. Fotovoltaika je proces, pri katerem svetloba zaradi fotonskega učinka ustvari fotoelektrični učinek, to pomeni, da se sončno sevanje pretvarja v enosmerno električno napetost s pomočjo polprevodniških solarnih celic.


izdelava sončne elektrarne SlovenijaIzdelava sončne elektrarne je za strokovnjake


Izdelava sončne elektrarne ni enostavna in zahteva izkušeno roko in znanje strokovnjakov. Čeprav v podjetju Sol Navitas samostojno prodajamo tudi posamezne elemente, vam priporočamo, da celotno izdelavo sončne elektrarne prepustite nekomu, ki ve, kaj počne. Sami smo od leta 2008 postavili že več kot 100 elektrarn po Sloveniji in ostali Evropi, vse elemente odlično poznamo ter dobavljamo le komponente najvišje kvalitete. Če vas zanima izdelava sončne elektrarne, nas kontaktirajte in podali vam bomo vse nadaljnje informacije o tem, kako deluje sončna elektrarna, kakšen je izkoristek in kakšna je cena za vaš primer.


Sončne elektrarne - delovanje v oblačnem vremenu


Delovanje sončne elektrarne
poteka s pomočjo sončne energije. Ta prihaja od Sonca, pri čemer se del energije absorbira v zemeljsko atmosfero, del se odbije nazaj v vesolje, preostali delež pa doseže zemeljsko površje. Kako velik je ta delež, je odvisno od Sončeve aktivnosti, geografske širine, vremena in nadmorske višine ter reliefa, a vsekakor več kot zadostuje za primerno in učinkovito delovanje sončne elektrarne, in to tudi v primeru difuznega obsevanja, to je obsevanja v oblačnem vremenu, saj je sodoben fotonapetostni sistem sposoben proizvajati energijo tudi takrat. Za popoln izkoristek sončne elektrarne, delovanja in dolgo življenjsko dobo pa priporočamo profesionalno izdelavo sončne elektrarne (če vas zanima cena sončne elektrarne na ključ, nas lahko kontaktirate).

Več o izračunu fotovoltaike:www.vsi.si/sol-navitas/fotovoltaika-izracun

NET METERING V SLOVENIJI

SOLALU ALUMINIJASTE KONSTRUKCIJE

sončne elektrarne delovanje