Subvencije za gradnjo sončne elektrarne: maksimalen izkoristek energije

Če ste tudi vi med tistimi, ki razmišljate o gradnji oziroma postavitvi sončne elektrarne, potem ste na pravem mestu. V podjetju Sol navitas se že vrsto let ukvarjamo z gradnjo sončnih elektrarn, naše sončne elektrarne pa dajejo najvišji donos na vaša vložena sredstva. Gradnja sončne elektrarne je finančno kar velika investicija, ki pa jo lahko zmanjšate na račun državnih subvencij, ki so na voljo za postavitev sončne elektrarne. Tisti, ki imate izkušnje s pridobivanjem državne subvencije za sončne elektrarne veste, da je za pridobitev subvencije potrebna določena dokumentacija in natančne izmere. Če se odločite za postavitev sončne elektrarne na ključ, vam vso potrebno dokumentacijo za pridobitev subvencije pridobimo mi. Cena investicije se bo z državno subvencijo za sončne elektrarne zmanjšala, izkoristek sončne energije bo pa velik.

izkoristek sončne elektrarne

Kaj moramo upoštevati pri investiciji v gradnjo sončne elektrarne?

Pri investiciji v sončno elektrarno moramo upoštevati več faktorjev: stroške fotonapetnostnih modulov in razsmernikov, montažo, priključitev na električno omrežje, morebitna pridobitev subvencije itd. Okvirni strošek za vgradnjo je, po naših izkušnjah, med 1700 in 200 € za kWp moči sončne elektrarne. Državne subvencije oziroma subvencije Eko sklada omogočajo nepovratna sredstva v višini 20 odstotkov od naložbe in so omejene na 180 € za 1 kWp moči, s pogojem, da moč ne presega 11 kW. Naložba se bo s pridobljeno subvencijo povrnila v približno desetih letih.

VEČ O FOTOVOLTAIKI V SLOVENIJI

Maksimalen izkoristek sončne elektrarne


Za postavitev sončne elektrarne potrebujete primeren prostor in sonce, ki je najbolj obnovljiv vir energije. Sončna energija je brezplačna in neomejena in, kar je najbolj pomembno, čista. Investicija v sončno elektrarno je investicija za življenja. Ne le, da vam omogoča popoln izkoristek sončne energije, sončna elektrarna za gospodinjstvo maksimalno zniža stroške električne energije, saj je bistvo sončne elektrarne samooskrba z električno energijo. Po naših izkušnjah in izkušnjah ljudi, ki so se odločili za samooskrbo s pomočjo sončne elektrarne, se cena investicije povrne v približno petnajstih letih. Ne le, da sončne elektrarne omogočajo popoln izkoristek, presežek električne energije lahko oddate nazaj v omrežje in s tem dodatno zaslužite. Več na naši spletni strani: https://www.sol-navitas.si/vzdrzevanje-soncne-elektrarne/.

Sončna elektrarna subvencija