Sončna elektrarna – odlična rešitev za pridobivanje električne energije

Sončna elektrarna je idealna rešitev za vse, ki si želite pridobivati elektriko in biti z elektriko samooskrbni ter neodvisni od drugih. Odločite se lahko za sončno elektrarno za vikend ali pa vam jo postavimo na stanovanjskem objektu, v kolikor ste lasntik merilnega sistema. Sončno elektrarno za samooskrbo namreč lahko postavi gospodinjski ali mali poslovni odjemalec, ki ima manjšo priključno moč od 41 kw in je hkrati lastnik merilnega sistema. V kolikor želite vam lahko manjšo elektrarno postavimo po sistemu na ključ, kar pomeni, da jo lahko začnete uporabljati takoj, lahko pa vam dobavimo tudi posamezne ali vse materiale in jo postavite sami. Ne glede na to, za kaj se boste odločili smo prepričani, da vas bo sončna elektrarna navdušila, saj je fotovoltaično delovanje resnično preprosto, obenem pa imamo izkušnje in smo usposobljeni za postavitev sončnih elektrarn v Sloveniji, saj smo jih postavili že več kot 100 s skupno močjo preko 10 MW. Zagotavljamo kakovost in preizkušene komponente ob izjemno ugodni ceni.

Sončna elektrarna v skladu s pravilnikom o samooskrbi

Sončna elektrarna je razmeroma nova stvar, a postaja vse bolj priljubljena med lastniki manjših stavb in vikendov, ki želijo biti samooskrbni z električno energijo in želijo pripomoči k ohranjanju okolja v katerem živijo. V podjetju Sol navitas zagotavljamo samooskrbo z električno energijo z različnimi razsmerniki in optimizatorji Solar Edge, odločite pa se lahko tudi za slovenskega proizvajalca in izberete mikro inverterje Letrika Sol. Ne glede na to ali se odločite za system Solar Edge ali Letrika Sol je v našem podjetju vse v skladu s Pravilnikom o tehničnih zahtevah naprav za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov energijo, tako da ste ob nakupu lahko popolnoma mirni. V naši ponudbi imamo na voljo solarno oz fotonapetostne module Bisol serije Premium mono, ki so slovenski, lahko pa se odločite tudi za ostale svetovno priznane proizvajalce modulov kot so Trina Solar, Yingi Solar in drugi. Pomagamo vam lahko tudi z gradbenim dovoljenjem za sončno elektrarno.

Sončna elektrarna se lahko postavi na streho ali fasado strehe

V kolikor vas zanima sončna elektrarna v Sloveniji je pomembno, da se najprej dobro pozanimate ali imate na vašem objektu sploh lahko sončno elektrarno. Postavite jo lahko zgolj na streho ali fasado stavbe, ki jo boste uporabljali za samooskrbo, drugače pa potrebujete za gradnjo sončne elektrarne gradbeno dovoljenje, kar seveda zviša osnovno ceno. Ob postavitvi elektrarne se morate prepričati, da je omogočen izklop iz distribucijskega omrežja v vsakem trenutku, zaradi preprečitve električnega udara, hkrati pa mora naprava v izključenem stanju zagotavljati malo napetost, ki je največ 50 V izmenične napetosti in 120 V enosmerne. Naše sončne elektrarne so narejene v skladu z vsemi pravilniki, zato priporočamo, da si izberete kakšno sončno elektrarno za vikend želite, mi pa vam jo bomo zgradili po vseh standardih brez kasnejših popravkov. Za več informacij lahko obiščete našo spletno stran in ogledate sončne elektrarne.

DOMAČA SONČNA ELEKTRARNA TUDI V SLOVENIJI!

Sončna elektrarna za vikend je navzgor omejena na 11 kW

Nujno je, da lastnik sončne elektrarne za vikend in dobavitelj skleneta pogodbo o samooskrbi z električno energijo in se dogovorita da se oddana energija kompenzira s prevzeto energijo v letnem obračunskem obdobju. V kolikor se zgodi, da bo vasa sončna elektrarna za vikend proizvedla več električne energije od letne porabe vaše stavbe, morate višek dobavitelju prenesti brezplačno. Velikost takšne sončne elektrarne je navzgor omejena na 11 kW, delovanje sončne elektrarne pa je izjemno enostavno, tako da je primerna za kogarkoli.Za vsa vprašanja smo vam na voljo po telefonu ali emailu, kjer vam bodo naši strokovnjaki z veseljem pomagali pri odločitvah, saj imamo s sončnimi elektrarnami veliko izkušenj. Lahko pa nas obiščete tudi osebno v našem podjetju. Mi smo pravi naslov za vas.