Sončna elektrarna - cene postavitve

Sončna elektrarna - cene postavitve se razlikujejo glede na moč, ki jo potrebujete oziroma želite. Cena sončne elektrarne do 10kw se giblje nekje med 10 000 evrov in 30 000 evrov, takšna moč pa več kot zadostuje za gospodinjstvo. Če za lastne potrebe porabimo okoli 60 odstotkov pridobljene energije, se cena sončne elektrarne še zniža, saj bomo lahko 40 odstotkov prodajali nazaj v omrežje. Gradnja sončne elektrarne se tako vsekakor splača, za lažjo odločitev pa v nadaljevanju navajamo podatke o izdelavi sončne elektrarne, nekaj o delovanju sončne elektrarne ter uporabnikove izkušnje s sončno elektrarno.

cena soncne elektrarne

Izkušnje s sončno elektrarno govorijo v prid kvaliteti

Uporabniki imajo različne izkušnje s sončno elektrarno, vendar vsi poudarjajo, da je potrebno izbrati kvalitetne module in razmernike. Na trgu je veliko ponudnikov in različnega materiala za gradnjo sončne elektrarne. Najcenejša roba res pomeni najnižjo začetno ceno sončne elektrarne, a če želite izkoristiti vse prednosti in ves njen potencial, predlagamo, da se pred izdelavo sončne elektrarne pozanimate. Izkušnje s sončno elektrarno Sol Navitas so le pozitivne. Zaslužni smo namreč za izdelavo številnih sončnih elektrarn (več kot 100) v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Srbiji in v Veliki Britaniji, uporabljamo pa kvalitetne solarne module slovenskega proizvajalca Bisol (na željo tudi druge).

soncna elektrarna izdelava

Katera lokacija je primerna za gradnjo sončne elektrarne?

Gradnja sončne elektrarne je mogoča na sončni legi, najbolje na strehi, ki je nagnjena nekoliko več kot 30 stopinj. Izdelava sončne elektrarne je mogoča tudi na fasadi, če vam nič od tega ne ustreza, pa jo lahko postavimo tudi drugje, vendar je v tem primeru potrebno dobiti gradbeno dovoljenje, kar ceno sončne elektrarne nekoliko zviša. Če vas zanima izračun sončne elektrarne, več informacij o izkoristku ali natančna cena sončne elektrarne za vaš primer, smo vam v podjetju Sol Navitas zmeraj na voljo za profesionalno pomoč in svetovanje.

VEČ O DELOVANJU SONČNIH ELEKTRARN