Sončna elektrarna na ključ - postavitev sončne elektrarne na strehi


Postavitev sončne elektrarne na ključ - od ideje do izvedbe

Postavitev sončne elektrarne na ključ. Sončna elektrarna na strehi, na fasadi ali na zemljišču je investicija v neminljivo sončno energijo, ki je ne boste obžalovali. Da bo vaša sončna elektrarna delovala učinkovito, je pomembna primerna izbira lokacije za postavitev sončne elektrarne in seveda kvaliteten izvajalec, ki bo vašo sončno elektrarno tudi postavil. Pri izbiri izvajalca za postavitev sončne elektrarne na ključ morate biti previdni, predvsem zaradi tega, ker so od kvalitete vgrajenih komponent in načina izvedbe odvisni vaši prihodki od izkoriščanja sončne energije. Do vaše lastne sončne elektrarne vas loči naslednjih 7 korakov:

1. Izbira lokacije - sončna elektrarna na strehi, na fasadi ali na zemljišču.

2. Izbira izvajalca za postavitev sončne elektrarne na ključ.

3. Izbira modulov in razsmernikov za postavitev sončne elektrarne.

4. Načrt za postavitev sončne elektrarne in projekt za izvedbo sončne elektrarne na ključ.

5. Izvedba in zagon sončne elektrarne na strehi, na fasadi ali na parceli.

6. Pridobitev Deklaracije za proizvodno napravo.

7. Pridobitev Odločbe o dodelitvi podpore in sklenitev pogodbe o zagotavljanju podpore.

Sol Navitas je priznano kvaliteten izvajalec za postavitev sončne elektrarne na ključ. Odlikuje nas tudi ZSFI certifikat kakovosti. Sončna elektrarna je korak v prihodnost, cena za postavitev sončne elektrarne pa je ugodna.

Postavitev sončne elektrarne na ključ - fiksna postavitev sončne elektrarne na strehi (na parceli, na fasadi,...)

Sončna energija je, tako kot ostali obnovljivi viri energije, neminljiva, zato je edini racionalen korak ta, da jo izkoristimo. Ko se odločate za postavitev sončne elektrarne, se je potrebno odločiti za samo lokacijo (npr. sončna elektrarna na strehi, fasadi ali nadstrešku), pri Sol Navitas pa lahko izbirate tudi med fiksno postavitvijo sončne elektrarne na ključ in uporabo sledilnikov. Uporaba sledilnikov vam omogoča večje zajetje sončne energije, vaša sončna elektrarna pa bo imela s tem tudi od 20% do 30% večjo letno proizvodnjo. Omeniti pa je potrebno tudi, da je z uporabo sledilnikov tudi sama investicija na ključ v sončne elektrarne na strehi ali drugi lokaciji do 30% višja. Pri uporabi sledilnikov za zajetje sončne energije je potrebna tudi dosti večja površina (npr. sončna elektrarna na strehi), so pa tudi dosti bolj občutljivi na viharje.

Sončna elektrarna na ključ - cena in načini financiranja postavitve sončne elektrarne

Za postavitev sončne elektrarne se večina ne odloča zaradi visoke investicije. Na področju financiranja sončne elektrarne (sončna elektrarna - cena) se je največji premik v zadnjem letu zgodil pri poslovnih bankah, ki so z izkoriščanjem sončne energije že dobro seznanjene in ponujajo namenske kredite za gradnjo sončnih elektrarn. Tudi kreditni pogoji za postavitev sončne elektrarne na ključ so postali ugodnejši, običajno pa zahtevajo 20% lastni vložek investitorja. Sol navitas d.o.o. vam v sklopu svojih storitev nudi tudi izračun najustreznejšega financiranja vaše naložbe v postavitev sončne elektrarne za izkoristek energije sonca.

Sol Navitas | Sončna elektrarna, sončna elektrarna na ključ, postavitev sončne elektrarna na strehi - povezave do naše spletne strani: