ŠMIGOC d.o.o.

Pohištvo po Vaši meri in okusu

Pošlji povpraševanje

Moderne kuhinje po meri bodo zadovoljile vsako potrebo


Najbolj značilna karakteristika modernih kuhinj so ravne linije, ki neprekinjeno tečejo skozi kuhinjske elemente in ustvarjajo minimalistični videz v slogu neomodernizma, ki v prostoru pričara prav posebno vzdušje. Dejavnik, ki močno vpliva na omenjen minimalistični izgled prostora, so gotovo pogoste brezročajne omare in predali, ki pri tovrstnih kuhinjah nadomeščajo klasične ročaje. Pravzaprav govorimo o skritih ročajih, ki niso ročaji v pravem smislu besede, temveč le drugačen rez materiala, ki med dvema enotama pušča prazen prostor oziroma režo. Možna alternativa so tudi integrirani ročaji, katerih ličnica na svojem vrhu vsebuje vdolbljeno režo, ki nam omogoča nemoteno odpiranje in zapiranje vrat in predalov.

Za moderne kuhinje po meri značilne ravne in visoke linije.Moderne kuhinje minimalističnega izgleda v prostor pričarajo prav posebno vzdušje z brezročajnimi omaramiModerne in funkcionalne kuhinje po meri naredijo vaš dom nekaj posebnega


Moderno kuhinjo prepoznamo tudi po njeni navpični poravnavi. Njena bistvena razlika v primerjavi s klasično kuhinjo, pri kateri pult vedno sega nekoliko čez ogrodje in fronte ter tako ustvarja previs, so njen pult in predali pod njim, ki ostajajo v isti liniji. Za navpično poravnavo so značilne tudi visoke omare ter vrata vgradnega hladilnika ali pečice, ki so višje kot pri klasični kuhinji. Njeno vodoravno poravnavo pa ustvarijo prej omenjeni brezročajni predali in nižje omare. Profil moderne kuhinje lahko opremimo z ustreznimi barvami, dodajajo pa se mu lahko tudi led luči.

Moderne in funkcionalne kuhinje po meri

Poleg videza je pri moderni kuhinji pomembna tudi njena funkcionalnost. Z izjemo pečice, je največkrat je opremljena z gospodinjskimi aparati, ki so popolnoma vgradni ali skriti za vrati. Današnji trendi narekujejo velike predale, le-ti so zamenjali kuhinjske omarice s policami, ki kraljujejo v klasični kuhinji. Moderne kuhinje imajo torej velike predale, ki so lahko dopolnjeni z nosilci za posodo, prekati za pribor, posodami za kruh in podobnimi pripomočki, ki so zaradi svoje funkcionalnosti izjemno priljubljeni. Ena pomembnejših izboljšav modernega časa so prav tako predali z večjo nosilnostjo in mehkim zapiranjem. Poleg klasičnih horizontalno pomičnih različic, so se za moderne kuhinje uveljavili tudi vertikalno pomični predali, ki so navadno nameščeni v zadnjem delu visečih omaric, ter omogočajo lažji dostop do začimb in malih gospodinjskih aparatov, ki so potrebni za pripravo hrane. Z ustreznimi prilagoditvami prostoru in pametno izbiro osnovnih ter dodatnih elementov, bomo ustvarili kuhinjo po meri, ki bo popolnoma ustrezala našim standardom.

Moderne kuhinje visoki sijaj

Ob vstopu v kuhinjo najprej opazimo velike delovne in odlagalne površine, kar pomeni, da je izgled vsake kuhinje močno odvisen od tega, kakšne pulte izberemo. Z estetskega vidika imajo enak učinek tudi površine gospodinjskih aparatov in drugih kuhinjskih naprav. Površinski finiš torej močno vpliva na usklajeno podobo kuhinje.

Moderne kuhinje z velikimi delovnimi površinamiModerne kuhinje z visokim sijajem

Najpogostejša izbira sta mat ali sijajni finiš. Med najbolj priljubljene se vsekakor uvršča visok sijaj, ki je bil prava modna uspešnica petdesetih in šestdesetih let, v sodobnem času pa se vrača, saj ponovno postaja ena izmed značilnosti sodobnih kuhinj. Njegova popularnost je le ena izmed njegovih prednosti. Lepa moderna kuhinja z visokim sijajem ima pridih elegance in luksuza, njena minimalizem in prefinjenost pa jo naredita privlačno za še tako zahtevne okuse. Najpogosteje izbrana barva kuhinje z visokim sijajem je bela, zelo priljubljena pa je tudi črno-bela kombinacija.

Sijajni finiš kuhinjskim elementom omogoči sijajno, skorajda zrcalno površino in ustvarja čudovito igro svetlobe, ki še posebej v manjših kuhinjah pričara zelo posebno vzdušje. Svetlobni odboji prostor navidezno povečajo in odprejo, kar je pogosto zelo zaželeno. Poleg občutka večjega prostora pa z njim prispevamo tudi k osvetlitvi kuhinjskih površin. Ta učinek sicer ne more nadomestiti pomanjkljive osvetlitve, a vsekakor ustvari zelo prijeten občutek osvetljenosti. Priporočljiv je zlasti pri temnejših sijajnih kuhinjah, pri katerih se sicer svetloba hitro porazgubi. Dodatna nezanemarljiva prednost sijajnega finiša je tudi enostavno čiščenje. Kljub temu, da se na njem zelo hitro pokažejo lise, sledi prstnih odtisov in podobnega, jih lahko zelo hitro in enostavno odstranimo s pomočjo navadne kuhinjske krpe. Sijajnih kuhinjskih površin ni težko ohranjati čistih in bleščečih.

Oglejte si ponudbo modernih kuhinj