Rolo senčila - sodobni rolo sistemi

Rolo senčilaOkna našega doma ali poslovnega prostora lahko zastremo na različne načine, z roletami, žaluzijami, različnimi zavesami itd. Med najpogostejše izbire spadajo tako imenovana rolo senčila oziroma roloji za okna. Morda se boste spomnili, da so rolo okenska senčila na trgu pravzaprav že vrsto let. Drži, rolo sistemi niso nekaj novega, a so z moderno tehnologijo in pristopom dosegli popolnoma novo dimenzijo. Sodobna rolo sečila dobro zastrejo svetlobo, poleg tega pa so na voljo v tako različnih barvah in vzorcih, da ustrezajo še tako različnim okusom in željam. Klasični roloji za okna spadajo med notranja senčila, v podjetju Senčila Bled pa lahko najdete tudi tako imenovana zunanja rolo senčila, ki se namestijo na zunanjo stran okna in preprečujejo segrevanje stekla.

Notranja rolo senčila - različni rolo sistemi

Za notranja rolo senčila se odločamo predvsem iz dveh razlogov: da bi z njimi zastrli svetlobo in preprečili nezaželene poglede od zunaj. Z najrazličnejšimi sodobnimi tehnologijami so roloji za okna tako napredovali, da še zdaleč niso več samo kos platna, ki ga obesimo prek okna. Med drugim so na voljo negorljive tkanine, ki ne prepuščajo svetlobe, rolo senčila, ki jih zlahka očistite in imajo dolgo življenjsko dobo, hkrati pa so čudovit estetski dodatek. Izbirate lahko med prosto visečimi in zaprtimi rolo sistemi, ki so nameščeni v kaseti. Prostoviseča rolo senčila so lahko široka do 200 cm, roloji za okna v kasetah pa so najbolj primerni za manjša okna in balkonska vrata. Oboja rolo senčila lahko upravljate z verižico, prostoviseča pa lahko tudi z monokomando (pogonska palica) ali elektromotorjem.

Sodobni roloji za okna - duo rolo

Med najsodobnejša rolo senčila zanesljivo spadajo tako imenovani duo rolo sistemi. Gre za notranja senčila za okna, ki so sestavljeni iz posebne tkanine, ki je razdeljena na prosojne (transparentne) in popolnoma neprosojne (netransparentne ) pasove. Takšni duo roloji za okna nam ponujajo možnost, da prostor bodisi popolnoma zatemnimo, ali pa vanj kljub temu, da so rolo senčila spuščena, spustimo nekaj svetlobe in se pasovi izmenjujejo. Izbira je povsem preprosta: duo rolo le zaustavimo v položaju, ki nam ustreza. Kot vsa ostala rolo senčila podjetja Senčila Bled tudi duo rolo odlikujeta kakovostna izdelava in estetskost.


Senčila Bled | Rolo senčila, roloji za okna, rolo sistemi, vrtne pergole, notranja senčila - povezave do naše spletne strani: