Prehrana psa – hrana za pse naj bo čim bolj kvalitetna in naravna

Prehrana psa vpliva na zdravje živali, kakovost njenega življenja in tudi življenjsko dobo. Zato je nujno, da je čim bolj kakovostna, predvsem pa naravna. Poleg kakovostnih suhih briketov, mokre hrane (konzerve) in doma pripravljene hrane je v zadnjem času postala izjemno priljubljena surova hrana za psa, ki je pravzaprav naravna prehrana psa. Takšna hrana ugodno vpliva na njegovo zdravje, zlasti na potek kroničnih bolezni, izboljša videz kožuha in zdravstveno stanje zobovja, obenem pa zmanjša pojavnost alergij. Ne nazadnje surova prehrana psa izboljša tudi splošno počutje živali.
Prehrana psa
V primerjavi s komercialno suho ali mokro hrano kvalitetna hrana za pse vsebuje večje količine beljakovin in maščob ter relativno malo ogljikovih hidratov in vlaknin. Surova pasja prehrana tako vsebuje skeletne mišice, ribe, perutnino, nepasterizirane mlečne izdelke ter notranje organe in kosti različnih vrst sesalcev. Nekatere surove diete vključujejo še surovo sadje in zelenjavo, vendar v majhnih količinah. 

Kvalitetna hrana za pse je na voljo pri veterinarjih in v specializiranih trgovinah, ki se ukvarjajo s prodajo različne pasje hrane, med katerimi je tudi posebna pasja hrana za občutljive pse, kot je hrana za pse z alergijami ali prebavnimi težavami.

 

Kakovostna surova pasja hrana Raw4dogs primerna tudi za občutljive pse

Kvalitetna hrana za pseNekakovostna in slaba pasja prehrana je najverjetnejši razlog za zdravstvene težave, kot so prebavne težave in alergije s kožo. Psi so lahko alergični tudi na klope ali bolhe, a najbolj pogosto so alergični na gluten v pšenici in koruzi. Zato je še kako pomembno, da hrana za pse z alergijami ne vsebuje žitaric.

Kvalitetna surova hrana za pse Raw4dogs je izdelana izključno iz naravnih in lokalno pridelanih sestavin. V njej ni konzervansov ali podobnih dodatkov. Ker ne vsebuje žitaric, je surova pasja prehrana Raw4dogs najboljša pasja hrana za občutljive pse - tako za alergike kot za pse z občutljivim želodcem.

Tudi kvalitetna hrana za pse, kakršna je surova hrana Raw4dogs, lahko na začetku povzroči nekaj prebavnih težav, ki pa se jim lahko izognemo tako, da psa dan ali dva pred tem postimo. Pes se bo tako očistil ostankov industrijske ali kuhane hrane. Nato ga začnemo postopoma hraniti z manjšimi obroki mehkih mesnatih kosti in pozneje dodajamo meso. Priporočljiva količina surove hrane za odraslega psa je od 2 do 3%, pri mladičih pa 5% idealne telesne teže.

Vsakih 7 do 10 dni naj ima pes pri surovem načinu hranjenja dan brez hrane, da »odpočije« organe za presnovo in celotni prebavni sistem.

 

Vabljeni!

 

 

Raw4dogs | Najboljša surova hrana za vašega psa - povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Proizvodnja in prodaja hrane za hišne živali, SAL CANIS, Branko Merhar s.p.
Naslov
Šalka vas 112
1330 Kočevje
Spletna stran
040 759990
Seznam fraz
prehrana psa, kvalitetna hrana za pse, pasja hrana za občutljive pse
ZEMLJEVID