Moderna hiša z ravno streho -trend sodobne arhitekture


Moderna hiša z ravno streho postaja vse bolj priljubljena izbira tudi v naših urbanih in celo ruralnih okoljih. Čeprav v slovenski arhitekturni krajini še vedno prevladuje dvokapna streha, sodobna arhitektura predvideva tudi moderne hiše z ravno streho.


Moderne hiše z ravno streho odlikuje funkcionalnost, racionalnost, trajnostna in okolju prijazna gradnja


moderne hiše z ravno strehoV naši arhitekturni krajini na posameznih bivanjskih enotah še vedno prevladuje dvokapna streha, medtem ko so hiše z ravno streho predvsem industrijski, poslovni ali večstanovanjski objekti. A tudi to se spreminja. Moderna hiša z ravno streho namreč nudi izredno privlačne možnosti bivanja. Najbolj očitna prednost, ki jo imamo v hiši z ravno streho, je stojna višina tudi v najvišjih nadstropjih. Pomislek, da bi streha samo zato ker je ravna, puščala, je prav tako povsem napačen. V Riko Hišah zagotavljamo, da moderno hišo z ravno streho naredimo brezhibno in poskrbimo za neoporečno izolacijo ter odvajanje vode. Napredna in dobro razvita tehnologija, sodobna gradnja in pravilna obdelava materialov je namreč tako napredovala, da dobro izvedene ravne strehe izpolnjujejo vsa tehnična pričakovanja. Moderna hiša z ravno streho tako zadostuje vsem standardom kakovostne gradnje, odlikuje jo edinstvenost, preprostost in visokokakovostno bivanje v zdravem okolju.


Moderne hiše z ravno streho so kompaktne, a učinkovite

moderna hiša z ravno strehoModerna lesena hiša z ravno streho pa predvideva še eno bistveno prednost. Tipski modul oz. lesena konstrukcija, ki smo jo oblikovali v Riko Hišah, omogoča, da objekt poljubno sestavljate. Nadgradite ga lahko po dolžini, širini ali višini ter tako povečate prostorske zmogljivosti svoje moderne hiše. Z ravno streho boste dosegli videz sodobne gradnje in pridobili prostor. Različne izvedbe namreč predvidevajo tudi njeno pohodnost ali zazelenitev, kar pomeni, da ne bo več prostora samo pod streho, pač pa tudi na njej. Poleg tega je moderna hiša z ravno streho energijsko varčna ter potresno in požarno varna. Za več informacij obiščite našo spletno stran: www.riko-hise.si!