Steklenjaki po meri v RAR Novi d.o.o.

V podjetju RAR Novi d.o.o. vam nudimo kakovostne rastlinjake in steklenjake po meri. Na voljo so tako veliki kot majhni steklenjaki za tiste, ki imate ob hiši manjši vrt in je vaš prostor nekoliko omejen. Ne glede na velikost pa bodo naši steklenjaki razveselili tako ljubitelje vrtnarjenja kot za resne pridelovalce zelenjave za lastno uporabo in prodajo, saj so izdelani kakovostno, odlikuje pa jih tudi dober izkoristek toplote. V njem boste lahko skozi vse leto gojili zelenjavo in cvetje, sadike pa boste pozneje lahko posadili na prosto ali kam drugam.

Steklenjaki RAR Novi

Vrtni steklenjak ima ogrodje izdelano iz kakovostnega aluminija. Za kritino na strehi se večinoma uporablja polikarbonat, iz katerih je lahko tudi stena. Polikarbonat je odličen toplotni izolator, obenem pa izredno trden material, odporen proti toči. Za stene lahko uporabimo tudi steklo. Konstrukcija steklenjakov omogoča poljubno namestitev polic po vseh notranjih stenah, zato lahko vrtni steklenjak uredimo po svojih željah in okusu.

Postavitev steklenjaka na vrt ali teraso

Postavitev steklenjaka ne zahteva posebnih temeljev, saj ga lahko postavite kamor želite. Na vrtu ga lahko postavite kot družinsko stekleno hišico, lahko pa vrtni steklenjak naslonite na steno vaše hiše in mu s tem zagotovite dodatno izolacijo. Stena je namreč odličen izolator. Odlično pa se steklenjak obnese tudi kot zimski vrt, v katerem lahko poleg sobnih rastlin gojimo tudi vrtnine. Prostor je namreč svetel, v njem pa je poskrbljeno tudi za ogrevanje in zračenje.

Vas zanimajo tudi rastlinjaki pozimi?

Če ste se odločili za postavitev steklenjaka, v katerem boste gojili najzahtevnejše rastline, je dobro vedeti, da takšni steklenjaki zahtevajo nekaj več notranje opreme. Prav tako vam v podjetju RAR Novi d.o.o. svetujemo, da si še pred postavitvijo steklenjaka pridobite dovolj znanja. V nasprotnem primeru se vam lahko pripeti, da ostanete brez pridelka.

Prezračevanje ključnega pomena za vrtni steklenjak

Steklenjaki so v prvi vrsti namenjeni gojenju zelenjave in cvetja, lahko pa jih uporabimo tudi za plazilce. Ne glede na to, ali bodo v njem živali ali rastline, pa moramo prostoru zagotoviti redno prezračevanje. Prav vsak vrtni steklenjak RAR ima zagotovljeno tudi učinkovito zračenje, saj je za uspevanje vaših rastlin zračenje steklenjakov ravno tako pomembno kot ogrevanje.

Steklenjaki RAR so primerni za vse, ki uživajo v vrtnarjenju in ki cenijo vrednost doma pridelane zelenjave. Poleg steklenjakov so vam po ugodnih cenah pri nas na voljo tudi vrtni rastlinjaki in zimski vrtovi. Za še več informacij pa obiščite našo spletno strani.

STEKLENJAKI - KLIKNI ZA OGLED GALERIJE

Prostostoječi in obstenski steklenjaki

Steklenjaki so najbolj primerni za gojenje tropskih rastlin, kaktusov in agrumov. Steklenjak je lahko prostostoječi ali obstenski. Obstenski so predvsem primerni za vzgojo mladih rastlin, saj je stena odličen izolator. Za kritino na strehi se največkrat uporablja prozoren dvoslojen polikarbonat, na bokih pa steklo ali polikarbonat, ki je dobro odporen proti toči in odličen toplotni izolator.


Pri aluminijastih steklenjakih lahko izbiramo tudi barvno konstrukcijo in drugo opremo, od avtomatskega odpiranja oken, gretja, namakanja, miz in polic. Konstrukcija steklenjakov nam omogoča, da lahko nameščamo police poljubno po vseh notranjih stenah, zato si ga lahko uredimo po svojih željah in okusu. Z navodili za montažo si ga lahko sestavite tudi sami. Omogočamo vam nakup samo konstrukcije steklenjaka ali v kompletu z kritino.

Standardne širine: 2,36m; 3,09m; 3,80m; 4,57m in 6,04m
Maximalna dolžina: 8,3m

RAR Novi d.o.o. | Steklenjaki, vrtni rastlinjak, postavitev steklenjaka - povezave do naše spletne strani: