Namakalni sistem: cevi za kapljično namakanje in druge možnosti

Namakalni sistem je danes večinoma precej drugačen, kot je bil v preteklosti. Razvoj je omogočil skorajda popolno avtomatizacijo sistema, kar poskrbi za vse prej kot zanemarljiv prihranek časa in energije, predvsem pri večjih rastlinjakih, vrtovih ipd. Seveda pa je pri tem nujno, da izberete zares najustreznejši namakalni sistem, prilagojen svoji konkretni situaciji. Na voljo so vam namreč različni sistemi, med katerimi je mogoče izbirati. Pri načrtovanju sistema se zato ne smete prenagliti - vsekakor je dobro, da pred končno odločitvijo pridobite še strokovno mnenje, če je to mogoče ...

namakalni sistem za travo (z dodatno opremo)

Izberite pravi namakalni sistem za svoj rastlinjak

Za rastlinjak so primerni trije sistemi. Prva možnost je pršenje (od zgoraj ali stoječe pršenje), ki pride v poštev predvsem pri vzgoji cvetja, druga uporaba meglilnikov, tretja pa so cevi za kapljično namakanje, ki so v mnogih primerih najbolj smiselna izbira. V osnovi gre tu za precej preprost namakalni sistem, ki pa je izjemno učinkovit in ekonomičen. Omogoča namreč enakomerno, počasno oskrbo rastlin oziroma prsti z vodo, kar poskrbi za optimalno uspevanje. Učinkovitost tega sistema je še posebej visoka zaradi dejstva, da so cevi napeljane vse do korenin. Sistemu je mogoče dodati gnojila, kar vam še nekoliko poenostavi delo. Če potrebujete dodatne nasvete za izbiro resnično najboljšega sistema, je podjetje RAR NOVI pravi naslov za vas. Odgovorimo na vsa vaša vprašanja, tako glede samega nakupa kot glede pravilne uporabe in vzdrževanja. Bogate izkušnje nam omogočajo, da za vsako stranko poiščemo resnično najoptimalnejšo rešitev.

Kakovostne cevi za kapljično namakanje in druga namakalna oprema

Naše podjetje pa ni pravi naslov zgolj za nasvet, ampak vas pri nas čaka tudi vsa potrebna namakalna oprema: rezervoarji za vodo, črpalke, cevi s šobo, samohodni zalivalec in seveda cevi za kapljično namakanje. Najprej po rastlinjaku napeljemo večjo cev in jo pritrdimo na konstrukcijo. Kasneje pa se do vsake posamezne rastline napeljejo PVC cevi za kapljično namakanje. Gre za kakovostne in trpežne cevi iz PVC-materiala z izjemno dolgo življenjsko dobo. Po izvedbi prenove boste zato še dolgo povsem brez skrbi, če bodo potrebna manjša vzdrževalna dela, pa se lahko za pomoč kadar koli obrnete na nas. V naši ponudbi boste našli tudi vse za samo postavitev rastlinjakov (profesionalnih ali vrtnih) - ogrodje, steklo, polikarbonatne plošče, UV-folije, mreže idr.

namakalni sistem cevi za kapljično namakanje


Kaj pa namakalni sistem za travo?

Med namakalno opremo, ki vam jo ponujajo, sicer prednjači tista, namenjena (profesionalnim) rastlinjakom, vendar pa boste poleg tega pri nas našli vse, kar potrebujete za vzdrževanje trave. Predvsem pri večjih površinah je pomembno, da se vzpostavi premišljen zalivalni oz. namakalni sistem za travo. Ta poskrbi, da bo zelenica (okoli vašega doma, na igrišču ipd.) vedno brezhibno urejena, ne glede na vremenske razmere. Ne zanašajte se na nepredvidljive vremenske pogoje, ampak se raje zavarujte vnaprej.

NAMAKALNI SISTEM ZA TRAVO TUDI ZA RASTLINJAKE

Set za kapljično namakanje vrtnin omogoča popoln nadzor

Tisto, kar dela set za kapljično namakanje vrtnin še posebej privlačen, je možnost popolnega nadzora nad časom zalivanja in količino vode, ki pride do posameznih rastlin. Vsaka rastlina namreč potrebuje specifično količino vode - končno boste lahko povsem nadzorovali doziranja. Optimalno doziranje prinaša najboljše rezultate, obenem pa vam set za kapljično namakanje vrtnin prihrani precej vode in energije, ki bi jo sicer izgubljali po nepotrebnem. Posledično pa prihranite tudi ogromno denarja, čeprav je pridelek obilnejši, kot je bil pred tem. Nikakor torej ne gre za nepotreben strošek, ampak za investicijo, ki se vam slej ali prej v celoti povrne. Za konec je smiselno poudariti še, da je pomembna prednost kapljičnega sistema ta, da ne močimo zelenih delov rastlin. To pa pomeni, da se tveganje za različne bolezni močno zmanjša. Prednosti je torej resnično ogromno. To je vsekakor prava rešitev za intenzivno pridelavo, ki je hkrati prijazna do okolja. Vabljeni k ogledu naše ponudbe!