Rajmax d.o.o. | Zimski vrtovi

Zimski vrtovi predstavljajo odličen prostor za sprostitev v vsakem letnem času in vsakem vremenu. Posebej so dobrodošli za ljudi, ki si zaradi preobilice dela ne morejo privoščiti vsakodnevnega sproščanja v naravi. Zimski vrtovi nam dajejo občutek povezanosti z naravo zaradi velikih steklenih oken, ki nam odpirajo pogled na okolico.

Zimski vrtovi pa morajo biti skrbno načrtovani. Že pred gradnjo moramo vedeti, čemu bo namenjen in kje bo lociran. Zimski vrtovi so lahko pomembni viri toplote za naše stanovanje. Lahko pa delujejo ravno obratno, kot veliki porabniki toplote. Vedeti moramo, da velike steklene površine ne vpijajo toplote ali mraza, pač pa ju le prevajajo. Pred izdelavo zimskega vrta je potrebno opraviti statične meritve in načrtovati ogrevanje.

Zimski vrt lahko v sončnih spomladanskih ali jesenskih mesecih predstavlja dodaten vir toplote in tako skrajša kurilno sezono. Okna na zimskem vrtu predstavljajo veliko stekleno površino, ki uspešno prepušča sončno toploto v prostor. Vendar pa moramo vedeti, da mora imeti zimski vrt za takšen učinek nemoten dostop do sonca vsaj nekaj ur skupaj. Vsaka stavba ali drevo, ki mečeta senco na zimski vrt, uničujeta možnost njegovega delovanja kot dodatnega vira toplote.

Izdelava zimskih vrtov

V podjetju Rajmax d.o.o. vedo, kaj pomeni kakovostna in ugodna izdelava zimskih vrtov. Strokovanjaki se posvetiju vsakemu zimskemu vrtu posebej in opravijo vse potrebne meritve, ki zagotavljajo funkcionalnost in varnost. Izdelava zimskih vrtov poteka po ustaljenem postopku in vedno tako, da so upoštevane vaše želje.

Za izdelavo zimskih vrtov v podjetju Rajmax d.o.o. uporabljajo PVC in ALU profile. Izbira profila je odvisna od zasnove in velikost zasteklitvenih površin. Izdelava zimskih vrtov zahteva kakovostne materiale, ki so odporni na vremenske vplive. Ker daje podjetje poseben poudarek na varnost, je potrebno poudariti, da so vse steklene površine izdelane iz kaljenega varnostnega stekla. Vsi zimski vrtovi pa so pred začetkom gradnje skrbno načrtovani s statičnimi izračuni.

Zimski vrtovi so običajno največkrat locirani na južni strani hiše ali stanovanja. Tam je največ sončne toplote in je tudi najbolj učinkovita. Ne smemo pozabiti, da je potrebno zimski vrt, še posebej če je lociran na južni strani hiše, ohlajati. Priporočljiva pa je tudi uporaba senčil. Vse to je priporočljivo načrtovati že pred samo postavitvijo vrta, saj si tako zagotovimo najboljšo izrabo zimskega vrta od samega začetka.

Mnogi zadovoljni uporabniki pravijo: Ko je dokončan zimski vrt, cena ni več pomembna! Če je vaš zimski vrt izdelan pravilno, vam prihrani marsikateri evro, ki bi ga sicer namenili za ogrevanje. V podjetju Rajmax d.o.o. znajo hitro, ugodno in kakovostno izdelati prave zimske vrtove, ki vas bodo povezali z naravo. Izdelujejo tako prosto stoječe vrtove kot tudi vrtove, ki so priključeni stanovanju.

Rajmax d.o.o. | Zimski vrtovi, povezava do naše spletne strani: